IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон оглавява списъка на най-предпочитаните пазари за инвестиции в бизнес имоти

Чуждестранните инвеститори са по-малко обезпокоени от влиянието на Brexit върху икономиката на Великобритания в сравнение с миналата година

10:54 | 09.01.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Въпреки Brexit Лондон изпреварва Ню Йорк и оглавява десетте най-желани дестинации за инвестиции в бизнес имоти. Това показват резултатите от редовното годишно проучване на Асоциацията на чуждестранните инвеститори в недвижими имоти, цитирани от Bloomberg. 

Членовете на организацията притежават активи под управление на стойност над 2 трлн. долара.

Общо 39% от анкетираните посочват Лондон като предпочитана дестинация за вложения в бизнес имоти. За сравнение, през 2017 г. градът беше на трето място. Чуждестранните инвеститори са по-малко обезпокоени от влиянието на Brexit върху икономиката на Великобритания в сравнение с миналата година, посочват от асоциацията.

Втората позиция е за Ню Йорк, който е посочен от 37% от участниците в проучването. На трето място е Берлин (31%).

Топ 10 се допълва от Лос Анджелис, Франкфурт, Париж, Сиатъл, Шанхай, Сидни, Торонто и Сан Франциско.

Що се отнася до държавите, които привличат най-много чуждестранни инвестиции в бизнес имоти, САЩ са на първо място, следвани от Великобритания, Германия, Канада и Франция.

Забелязва се и разширяване на интереса на инвеститорите и насочването им към други градове в САЩ.

Инвеститорите обаче внасят и доза предпазливост в решенията си за вложения заради данъчната реформа на американския президент Доналд Тръмп. Преразглеждането на данъците „няма непременно да има благосклонно влияние върху пазара на имоти“, предупреждава асоциацията.

Все пак инвеститорите ще се възползват от далеч по-ниския корпоративен данък, който ще създаде работни места и ще увеличи доходите, прогнозира организацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още