IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Португалия и Австрия са най-добрите страни в света за инвестиции срещу гражданство

Най-бърз ръст на инвестиционната индустрия за миграция се отчита в Сейнт Китс и Невис

10:42 | 03.01.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Португалия и Австрия са най-добрите държави в света за инвестиции срещу гражданство. Това показват данни от проучване на консултантската компания Henley & Partners, цитирано от онлайн изданието TheMoveChannel.com.

Компанията е сравнявала изискванията на различните програми в отделните страни, времето за обработка на документите и за получаване на разрешителното за пребиваване или гражданство. 

Най-бърз ръст на инвестиционната индустрия за миграция се отчита в Сейнт Китс и Невис. Островната държава продължава да привлича чужди инвеститори предвид и че паспортът ѝ дава достъп до 137 държави, включително страните в Шенгенското пространство, допълва изданието.

Инвестиционната индустрия за миграция нараства бързо през последните години, отбелязва изданието. Повече от половината от държавите от Европейския съюз (ЕС) предлагат разрешителни за пребиваване на инвеститори в имоти, бизнес и държавен дълг.

Прекият достъп до гражданство е не само начин за привличане на инвеститори, но и все по-важна част от инвестиционното портфолио, тъй като така богатите физически лица развиват своите стратегии за растеж и устойчивост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още