IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на жилищното строителство в САЩ надмина очакванията

Броят на новопостроените жилища нарасна за трети пореден месец, а исканията за разрешително за строеж изненадаха анализаторите

21:26 | 19.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: George Frey/Bloomberg</em></p>

Снимка: George Frey/Bloomberg

Ръстът в жилищното строителство в САЩ през декември 2021 г. надмина очакванията на анализаторите. Строителството на жилища през миналия месец е нараснало за трети пореден месец, докато строителите увеличиха проектите насред устойчив недостиг на жилища, пише U.S.News.

Сезонно изгладеният годишен ръст в жилищното строителство е допринесъл за изграждането на 1,70 млн. единици, става ясно от данните на министерството на търговията, публикувани в сряда.

Заявленията за разрешително за строеж – с които се предвижда бъдещата активност в сектора – са нараснали с 9,1% до сезонно изгладено равнище от 1,87 млн. едници.

Ръстът в жилищното строителство и броят на исканията за разрешително за строеж надминаха очакванията на пазара. Анализаторите, анкетирани от FactSet, прогнозираха 1,65 млн. единици за строителството и 1,70 млн. разрешителни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още