IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric обмисля разделянето си на няколко дружества

По-рано днес компанията обяви, че ще отчете еднократно отписване за 6,2 млрд. долара през четвъртото тримесечие

18:23 | 16.01.18 г.
<p>
	Джон Фланъри. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джон Фланъри. Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на General Electric Джон Фланъри заяви в петък, че компанията обмисля разделянето си на няколко части, след като бяха разкрити нови проблеми в едно от големите му подразделения, предава Wall Street Journal.

Фланъри, който пое поста миналото лято, заяви, че бостънският конгломерат е преминал през преоценка на стратегията и структурата си. В конферентен разговор той коментира, че компанията проучва възможността да раздели основното си подразделение на няколко отделно търгувани дружества, което представлява кардинална промяна в политиката на компанията.

GE ще проучи „най-добрата структура или структури за нашия бизнес“, каза Фланъри, обещавайки да даде повече информация на инвеститорите през пролетта.

Подобен ход би се случил само няколко месеца, след като Фланъри разкри плана си за преструктуриране на затруднения гигант, фокусирайки се върху три основни подразделения – авиация, енергия и грижа за здравето. През ноември Фланъри намали дивидента наполовина и заяви, че ще продаде активи за 20 млрд. долара, но не спомена драматичните структурни промени, които представи днес.

По-рано във вторник GE заяви, че ще отчете еднократно отписване за 6,2 млрд. долара през четвъртото тримесечие и ще трябва да задели 15 млрд. долара за следващите седем години, за да увеличи застрахователните резерви на подразделението GE Capital. Така компанията изненада инвеститорите с по-дълбоки от очакванията проблеми на бизнес, от който мнозина смятаха, че компанията се е отказала.

Акциите на GE поевтиняха с 4% в предпазарната търговия до под 18 долара за брой. Wall Street бе готов за отписването, за което GE предварително обяви, че ще е над 3 млрд. долара. Компанията ще представи финансовите си резултати за четвъртото тримесечие следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още