IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs обмисля да предлага финансиране за потребители на Apple

Банката има намерение да разраства бизнеса си в сектора на банкирането на дребно

16:53 | 07.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Goldman Sachs може да започне да предлага финансиране за потребители, които искат да купят продукти на Apple, включително и смартфони iPhone. В момента банката и технологичният гигант водят преговори, като е възможно те да завършат без споразумение, съобщава вестник Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

Потребителите, които искат да притежават последните модели смартфони, часовници или друга техника на компанията, ще могат да теглят потребителски кредит от Goldman Sachs, вместо да използват кредитни карти, които често пъти са с високи лихвени проценти.

Официално все още няма коментар нито от финансовата институция, нито от американския производител.

Подобно партньорство би било успех за Goldman Sachs, която се опитва да даде тласък на новата си потребителска банка. Известна като съветник на корпорации и правителства, сега финансовата институция се опитва да засили присъствието си в сектора с банкирането на дребно. 

През 2016 г. Goldman Sachs стартира услугата за онлайн кредитиране Marcus, която предлага възможности за рефинансиране на дългове по кредитни карти. В момента се развива и бизнеса й „на гише“, който ще предлага на потребители възможността за взимането на кредити, посочват запознати.

През 2017 г. са били взети назаем 200 млрд. долара през кредитни карти, свързани с търговци на дребно или потребителски кредити, изчислява консултантската фирма First Annapolis.

Предлагайки по-евтини заеми Goldman Sachs се надява да привлече част от този бизнес. В момента лихвените проценти по средностатистическия заем от Marcus са в размер на 12%. Тези по кредитни карти могат да достигнат до 20%, като често пъти към тях има и допълнителни задължения.

От Wall Street Journal посочват, че за Apple сделката също е важна, тъй като продуктите на компанията стават все по-скъпи и будят притеснения у някои потребители.

Последният модел смартфон на компанията - iPhone Х, се продава в САЩ за сумата от 1000 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още