IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan изненада приятно с печалбата си за тримесечието

Кредиторът е бил подкрепен от по-високите от прогнозираните приходи от търговия и засиленото търсене на заеми

15:43 | 13.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Печалбата за тримесечието на JPMorgan Chase & Co задмина очакванията на Wall Street в петък, подкрепена от по-високите от прогнозираните приходи от търговия и засиленото търсене на заеми, съобщава Ройтерс.

Американските банки се възползват от намаляването на корпоративната данъчна ставка, вдигането на лихвените проценти и разрастващата се икономика, което предизвиква търсене от кредитополучателите, докато в същото време поддържа нивата на загуби от кредити ниски.

Виждаме добър глобален икономически растеж, особено в САЩ, където настроенията на потребителите и бизнеса са високи“, заяви главният изпълнителен директор Джейми Даймън.

Печалбата на JPMorgan е нараснала до 8,32 млрд. долара, или 2,29 долара на акция, през второто тримесечие, приключило на 30 юни. За сравнение, година по-рано тя бе на ниво от 7,03 млрд. долара, или 1,82 долара на акция.

Анализаторите очакваха печалбата на банката да бъде от 2,22 долара на акция, посочва Thomson Reuters.

Приходите са се увеличили с 6,5% до 28,39 млрд. долара, което е над средната оценка за 27,36 млрд. долара.

Приходите от търговия с акции са скочили с 24%, а от търговия с облигации – със 7%.

През май мениджърът на корпоративното и инвестиционно банкиране Даниел Пинто заяви, че пазарните приходи за второто тримесечие вероятно ще останат без промяна в сравнение с година по рано.

Печалбата от лихвените проценти се е повишила с 10%, след като Федералният резерв повиши основния лихвен процент 4 пъти от второто тримесечие на 2017 г. насам.

Средните разходи по заемите са се вдигнали със 7%, заяви компанията, а разходите по данъка върху печалбата са се свили със 17% до 2,26 млрд. долара.

Акциите на банката леко поскъпнаха в предпазарната търговия след новината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още