Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Morgan Stanley разби всички очаквания за финансовите си резултати

Печалбата на щатската банка е скочила с близо 40% за тримесечието

Morgan Stanley разби всички очаквания за финансовите си резултати

Снимка: Архив Ройтерс

Американската банка Morgan Stanley разби очакванията на анализаторите за печалба от подразделенията си за търговия и инвестиции за второто тримесечие, съобщава CNBC.

Базираният в Ню Йорк кредитор заяви, че печалбата е скочила с 39% до 2,44 млрд. долара през вторите три месеца на годишна база, задминавайки сериозно оценката за печалба от 2 млрд. долара на анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters.

Печалбата на акция възлиза на 1,30 долара и също е над прогнозата за 1,11 долара. Приходите са се покачили с 12% до 10,6 млрд. долара, или с около 500 млн. повече от очакванията на анализаторите.

Книжата поскъпнаха с над 3% в предпазарната търговия в Ню Йорк.

Подразделението за търговия с акции на банката – най-голямото на Wall Street, отчете приходи за 2,5 млрд. долара след добро представяне на редица продукти. Оценката и тук беше по-ниска – за 2,29 млрд. долара.

Отделът за търговия с облигации е генерирал 1,4 млрд. долара при прогноза за 1,29 млрд. долара благодарение на по-високите резултати от търговията със суровини и кредити.

Инвестиционното банкиране, което включва консултациите по сделки и емитиране на акции и облигации, е събрало приходи за 1,7 млрд. долара при оценка за 1,54 млрд. долара.

„Отчитаме стабилен растеж на приходите и печалбата това тримесечие със силно представяне на всички наши бизнеси и на всички места“, каза главният изпълнителен директор Джеймс Горман. „Нашият силен глобален франчайз ни позиционира добре, за да продължат всички наши подразделения да растат органично и да предоставяме оперативен ливъридж“.

Под управлението на 59-годишния Горман Morgan Stanley се фокусира върху подразделението си за управление на благосъстоянието – доста по-стабилен бизнес от търговията. Освен това той реформира бизнеса с фиксирана доходност – ход, който помогна на компанията да засенчи конкурента си Goldman Sachs по пазарна капитализация по-рано тази година.

Въпреки това миналия месец банката бе принудена да запази плановете си за връщане на капитала без промяна спрямо миналата година, след като се провали на ключова част от годишните стрес тестове. Акциите на Morgan Stanley поевтиняват с 6,2% тази година, представяйки си най-слабо в индекса KBW Bank Index, който остава почти без промяна.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Джо Байдън избра чернокожа жена за кандидат-вицепрезидент