IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley: Силната икономика на гарантира преизбирането на Тръмп

Броят на президентите след Втората световна война, които са се кандидатирали за повторен мандат, е по-малко от дузина, посочват от американската банка

21:00 | 06.01.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay</em></p>

Снимка: pixabay

„Силните икономически условия в САЩ не са гаранция, че президентът Доналд Тръмп ще спечели още един мандат през ноември“, предупредиха стратезите на Morgan Stanley, цитирани от Bloomberg.

„Най-често срещаното погрешно схващане сред инвеститорите, с които говорим, е, че стабилният икономически растеж гарантира преизбирането на президента“, споделя Майкъл Зезас от банката. „Нашето мнение е бъдете въздържани, а не проактивни и оставете правдоподобни политически пътища да ви ръководят по отношение на кампанията“, заяви експерта. с с

Основен статистически проблем при изготвянето на прогнози за подобни президентски избори е, че размерът на извадката е малък. Броят на президентите след Втората световна война, които са се кандидатирали за повторен мандат, е по-малко от дузина.

Конфликт в статистиката в случая на Тръмп може да се открие в това, че от една страна президентите печелят преизбиране, когато икономиката върви добре, а от друга страна, че кандидатите с много нисък и дори отрицателен процент на обществено доверие - губят.

„Нямаме прецедент за преизбран държавен глава с добре развиваща се икономика, но със слаб процент при обществените анкети“, посочва Зезас, добавяйки: „Статистическите данни предполагат, че добрата икономика е основното условие за спечелването на изборите, но също така смятаме, че данните не са достатъчно убедителни“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
Local_Person
преди 4 години
Тръмп не си играе нито икономически, нито политически или военно. Време е да го разберат всички преди да скачат да пазат Ислямските мафиоти от Правителството на Иран. Хората там са добри в голямата си част, но всластта не я бива и е чист Тоталитар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 9
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Ей тва е коментар, няма ала-бала, за него и премия може да получиш! Очень хорошо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 5
дядя Вова
преди 4 години
Ъм да ве, само дето Иран дава80 000 000 $за рижата глава.Има предизборни митинги това-онова, всичко се случва....Който нож вади, от нож умира. Дано да знаете къде е писано това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още