IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се върнаха към ръстовете въпреки предупрежденията на Байдън

Книжата на Nike поскъпнаха с над 6%, след като компанията за спортни стоки представи отчет, който надмина очакванията на анализаторите

23:10 | 21.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американските борсови индекси отчетоха рязко възстановяване спрямо предходните три сесии, в които страхът около разпространението на омикрон варианта на коронавируса взе връх над оптимизма сред инвеститорите, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с 560,94 пункта, или с 1,61%, до ниво от 35 493,10 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете ръст от 1,78 на сто до 4649,25 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записа повишение от 2,4 на сто до 15 341,09 пункта.

Силно се представиха авиокомпаниите, круизните дружества и представителите на развлекателната индустрия. Книжата на Delta Air Lines, United Airlines и Carnival Corp. поскъпнаха съответно с 6,2%, 7 на сто и 9%. Цената на акциите на Las Vegas Sands се повиши с над 8%, докато книжата на Caesars Entertainment прибавиха 8,4% към стойността си.

Акциите на Boeing поскъпнаха с около 5 на сто.

По отношение на коронавируса американският президент Джо Байдън заяви, че поради високата степен на разпространяване на варианта омикрон на коронавируса има голям шанс много на брой напълно ваксинирани хора да се заразят. Въпреки това Байдън отбеляза, че тези, които са напълно ваксинирани и са получили бустерна доза, няма да получат сериозни симптоми, добавяйки, че тези хора трябва да се чувстват "комфортно" в навечерието на коледните празници. За тези, които не са ваксинирани, Байдън отбеляза, че те трябва да се чувстват загрижени по отношение на коронавируса, като същевременно осъди онези, които разпространяват дезинформация за ваксината и ги нарече "лъжци" и "неморални".

щатски щатски

Акциите на Micron поскъпнаха с близо 8 на сто, след като производителят на чипове отчете по-силни от очакваното финансови данни.

Цената на книжата на NXP Semiconductors и Advanced Micro Devices нарасна с по 1,8%.

Книжата на Nike поскъпнаха с над 6%, след като компанията за спортни стоки представи отчет, който надмина очакванията на анализаторите въпреки продължаващите проблеми при доставките. Продажбите за второто фискално тримесечие в Северна Америка – най-големият пазар на Nike, скачат с 12% на годишна база, след като възстановяването на икономиката и ваксините дадоха на хората увереността да се завърнат към магазините и да си купят маратонки за бягане и туризъм.

На облигационните пазари доходността по 10- и 30-годишните американски държавни ценни книжа нарасна съответно до 1,474% и 1,875 на сто.

Доларовият индекс записа спад от 0,07% до 96,48 пункта.

При петролната търговия цената на сорт Брент нарасна с 3,75 на сто до 74,20 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек петрол WTI поскъпнаха с 4,12% до 71,44 долара за барел.

Цената на златото нарасна с 0,5% до 1786,10 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още