IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

The Hill: ФБР започна ново разследване срещу Хилари Клинтън

Предстои изясняване дали освободени от данъци активи на фондацията на семейство Клинтън са използвани за лични или политически цели

09:36 | 05.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Министерството на правосъдието в САЩ е започнало ново разследване срещу фондацията на семейство Клинтън с цел да се изясни дали тя е получавала пари от спонсори в замяна на политически услуги или е извършвала други незаконни дейности в периода, когато Хилари Клинтън беше държавен секретар на САЩ. Информацията съобщава електронното издание The Hill, цитирайки източници от правораздавателните органи и неназован свидетел. 

Агенти на ФБР са започнали разследването от Литъл Рок - столицата на щата Арканзас - мястото, откъдето тръгна политическата кариера на Бил и Хилари Клинтън и бе основана тяхната фондация. Очаква се разследването да продължи през близките седмици. 

Според представители на администрацията ФБР се опитва да изясни дали съпрузите Клинтън са обещавали и предоставяли политически отстъпки в замяна на благотворителна дейност и дали донорите на фондацията са обещавали да наливат пари в нея в замяна на постигане на определени правителствени цели. Разследването трябва също така да изясни дали необлагаеми с данъци активи на фондацията не са били привеждани на лични сметки и дали те не са били използвани за лични цели. 

The Hill цитира неназован свидетел, разпитан от ФБР в рамките на разследването, според когото на този етап то се фокусирало върху това дали донорите на благотворителните инициативи на семейство Клинтън са се радвали на благосклонно отношение от администрацията на президента Барак Обама. 

Предишното разследване беше по обвинения, че Хилъри Клинтън е използвала личния си имейл, за да изпраща класифицирана информация, когато е била държавен секретар на САЩ. В крайна сметка не бяха открити доказателства. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още