IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook придобива испанската гейминг компания PlayGiga

Според вестник Cinco Dias сделката е на стойност около 70 млн. евро

16:35 | 19.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook прави крачка напред на пазара на видео игри с придобиването на PlayGiga, базирана в Мадрид компания, специализирана в гейминг в облака, пише CNBC.

Говорител на Facebook е потвърдил сделката, след като испанският бизнес вестник Cinco Dias писа миналата седмица, че се задава подобно придобиване, а стойността му е блио 70 млн. евро.

"Щастливи сме да приветстваме PlayGiga в екипа Facebook Gaming”, коментира говорителят, но отказва да разкрие цената.

PlayGiga е основана през 2013 г. Компанията имаше облачна гейминг услуга в Европа, но тя беше спряна.

"Развълнувани сме да обявим, че екипът на PlayGiga се насочва към нещо ново“, посочва компанията на главната страница на уебсайта си. „Продължаваме работата си по гейминг в облака, сега с нова мисия. Искаме да благодарим на всички наши партньори и клиенти за подкрепата през годините“, са казва още.

През последните няколко години Facebook увеличава усилията си в сферата на гейминга и се опитва да направи експанзия на пазари извън онлайн рекламата.

През 2014 г. тя придоби производителя на очила за виртуална реалност Oculus за 2 млрд. долара и започна да продава Oculus Quest и Oculus Rift S за 399 долара през май тази година.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още