IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск отхвърли оферта за 1 млн. долара за своя туит

Новините около туита на предприемача разсеяха феновете от по-съществени въпроси като разследването на катастрофа с кола на Tesla в Детройт

10:01 | 18.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск отхвърли оферта да продаде един от туитовете си като незаменяем токен (NFT), въпреки че наддаващият предложи над 1 млн. долара за дигиталния актив, пише CNBC.

В съобщение в Twitter от понеделник Мъск заяви „Продавам тази песен за NFT като NFT”. Публикацията, която пусна в продажба, включва песен и кратко видео.

В крайна сметка предприемачът промени мнението, посочвайки в друго съобщение: „Всъщност не ми се струва правилно да продам това. Ще отмине“.

NFT са уникални крипто токени, които представляват дигитални активи, включително изображения и видеа. Те могат да бъдат купувани и продавани като физически предмети. Въпросните токени работят чрез блокчейн технология, което означава, че трансакциите, собствеността и валидността на всеки от активите, които токенът представлява, могат да бъдат проследени.

Туитът на Мъск – видеото с песента, беше предложен за продажба като NFT във “Valuables” – онлайн платформа, пусната от социалната мрежа Cent, изградена върху блокчейн. Според Valuables най-голямата сума, предложена за туита на Мъск, е била 1,121 млн. долара и е от потребител на Twitter, който притежава профила @SinaEstavi.

Илон Мъск е известен с това, че подкрепя дигиталните активи, включително биткойн, доуджкойн, а сега и NFT. През февруари Tesla разкри, че е придобила биткойни за 1,5 млрд. долара и може да продължи да прави подобни покупки.

Партньорката на Мъск в живота – певицата Grimes, продаде свои дигитални творби за около 6 млн. долара, след като в предходните няколко седмици ги предложи на търг.

Новините около предлагането на туита за продажба помогнаха на Мъск да отвлече вниманието на десетките си милиони последователи в Twitter от новините за промените в ръководството на Tesla и федералното разследване на катастрофа с кола на компанията, случила се в Детройт в края на миналата седмица.

Документи, подадени до финансовия регулатор в понеделник, разкриха, че президентът на Tesla Automotive Джером Гилен ще освободи позицията и ще стане президент на Heavy Trucking звеното на Tesla. Компанията не е обявила кой ще заеме досегашното му място.

В същия ден федералната служба за сигурността на превозните средства NHTSA заяви, че ще изпрати екип в Детройт, който да разследва причините за тежката катастрофа, която се случи на 11 март и включва седан на Tesla. Разследването тече в момента.

През последните месеци Комисията по ценните книжа и фондовите борси в Съединените щати предупреждава инвеститорите да не купуват или продават акции и други активи на база на информация, споделена в социалните мрежи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още