IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap е съкратила 7% от служителите си през март

Съкращенията са били основно сред инженерите и екипа по продажбите

12:12 | 31.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията майка на приложението за снимки Snapchat – Snap, обяви в петък, че е съкратила 7% от глобалната си работна сила през март, както става ясно и от регулаторен отчет, съобщава Ройтерс.

Компанията за социални медии заяви, че ще поеме парични разходи за около 10 млн. долара заради разноски за прекратяване на трудовите договори, които ще бъдат отразени в текущото тримесечие, приключващо на 31 март.

В резултат на съкращенията, основно в инженерния екип и продажбите, компанията заяви, че ще постигне икономии за около 25 млн. долара през 2018 г.

Snap допълни, че е имала 3069 служители към 31 декември 2017 г., както сочи годишният ѝ отчет.

Компанията майка на Snapchat е под натиск от страна на инвеститорите да намали разходите, след като приходите ѝ се оказаха под очакванията на анализаторите по време на първата ѝ година като публично търгувана компания.

По-рано този месец вътрешно съобщение на компанията показа, че тя ще съкрати над 120 инженери и ще реорганизира инженерния си екип, съобщи Ройтерс.

Базираната в Южна Калифорния компания допълни, че свиването на екипа цели „да привлече ресурси към стратегическите ѝ приоритети и да отрази структурните промени в бизнеса ни“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още