IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter акаунтът на гуруто в сигурността Джон Макафи е бил хакнат

"Нямам контрол върху сигурността на Twitter", коментира експертът

19:00 | 28.12.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Джон Макафи разкри, че неговият акаунт в Twitter е бил хакнат и използван за рекламиране на по-малко познати криптовалути, предава BBC.

След случая пионерът в киберсигурността заяви: “Нямам контрол върху сигурността на Twitter”. Но също така написа, че вярва, че неговият мобилен телефон вероятно е бил компрометиран.

Twitter отказва да коментира случая, но обърна внимание на своите съвети за сигурност. Социалната мрежа предлага двуфакторна идентификация, при която потребителят трябва да въведе код, изпратен на мобилния му телефон, в допълнение към паролата към акаунта му, за да се избягват подобни случаи.

Макафи е коментирал пред BBC, че е активирал опцията, но вярва, че хакерите са достигнали до кода за идентификация.

“Първият знак, че съм станал обект на хакерска атака беше вдигането на телефона ми и виждането на прикаченото изображение”, коментира той. “В този момент знаех, че телефонът ми е компрометиран”.

По думите му всичко, което хакерите са направили, е било да засегнат акаунта му в социалната мрежа.

“Можеше да е и по-зле”, коментира Макафи. Той допълни, че след това е премахнал двойната идентификация от акаунта си за всеки случай.

Бившият кандидат за президент в момента работи по плановете за продажба на най-защитения от хакери смартфон. Прессъобщение, изпратено миналия месец, посочва, че устройството ще се появи на пазара през февруари.

Макафи стана известен през 80-те години, когато основа компания, която пусна първия комерсиален антивирусен софтуер - McAfee VirusScan, и помогна за поставянето на основите на една многомилиардна индустрия. Въпреки че след това компанията беше продадена на Intel, Макафи все още разработва собствени продукти за киберсигурност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
Patilan
преди 6 години
Хакнаха му главата, през носа, с 'пудра захар'.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още