IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще позволи на компаниите да разработват свои приложения за Alexa

Те ще са достъпни само за служителите на конкрентите фирми

22:31 | 29.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският интернет гигант Amazon вече позволява на компании да създават гласови умения, които да се ползват в офиса с пускането на Alexa for Business, пише Engadget.

Членовете ще могат да създават собствени гласово активирани команди за Alexa, без да се налага да пишат код. Гласовите приложения ще бъдат достъпни единствено за служителите на техните организации и няма да могат да се ползват на никакви устройства извън компанията.

Идеята е да може да се отговаря на повечето въпроси, които обичайно се отправят към отдела по човешки ресурси или IT екипа.

Друга част от функциите на Alexa for Business могат да помагат за обучаването на нови служители, отговаряйки на основни въпроси и дори да възпроизвеждат предварително записани съобщения.

Пускането на Alexa for Business е поредното усилие на Amazon да позволи на потребителите да персонализират гласовия асистент, така че да отговаря на техните нужди.

Миналата година компанията въведе 50 умения, които позволяват на потребителите да програмират вътрешни шеги, да създават собствени куизове и други.

Както при приложенията, уменията за гласовите асистенти като Alexa обичайно отнемат месеци, но сегашното решение на Amazon, което работи под формата на темплейти, тази задача реално се улеснява.

Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria! 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още