IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook спря десетки хиляди приложения заради скандала с Cambridge Analytica

Засегнатите приложения са свързани с около 400 разработчици

11:34 | 21.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Facebook спря десетки хиляди приложения на своята платформата в рамките на продължаващото си разследване срещу разработчици, което започна през март 2018 г. в отговор на скандала с Cambridge Analytica.

Засегнатите приложения са свързани с около 400 разработчици, съобщиха от социалната мрежа. Оттам допълниха, че засега това не означава, че съответните приложения представляват заплаха за потрабителите, съобщава Ройтерс.

По-рано през годината компанията се съгласи да плати рекордната глоба от 5 млрд. долара на американската Федерална търговска комисия във връзка с правителствено разследване на практиките й за опазване на личните данни.

Разследването стана факт, след като се появиха подозрения, че Facebook непраовмерно е споделила информация за 87 млн. свои потребители с британската консултантска фирма Cambridge Analytica във връзка с президентските избори в САЩ през 2016 г.

Оттогава насам ръководството на Facebook се съгласи да подобри защитата на личните данни и наложи ограничения върху количеството информация, която разработчици от трети страни могат да искат от потребителите на социалната мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още