IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на облачни услуги тласка нагоре резултатите на VMware

Команията се отдели от Dell по-рано тази година

17:06 | 24.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Ronda Churchill/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ronda Churchill/Bloomberg

Американската технологична компания VMware прогнозира коригирана печалба за четвъртото си фискално тримесечие, която надмина прогнозите, a глобалното търсене на облачни услуги подкрепя приходите ѝ, предава Ройтерс.

VMware твърди, че очаква коригираната ѝ печалба за четвъртото тримесечие да достигне 1,96 долара на акция, над очакванията за 1,89 долара на акция. Компанията прогнозира, че приходите ѝ за четвъртото тримесечие ще достигнат 3,51 млрд. долара, в съответствие с очакваните 3,55 млрд. долара от анализаторите по данни на Refinitiv.

VMware се отдели от Dell Technologies по-рано тази година. Софтуерната компания предоставя инструменти, които помагат на компаниите да използват собствените си центрове за данни по-ефективно и да прехвърлят изчислителната си работа между техните центрове за данни и тези на компаниите за изчислителни облаци като Amazon Web Services.

Главният изпълнителен директор Рагу Рагурам коментира пред Ройтерс, че компанията вярва, че приходите на компанията ще нараснат във всички региони на света през следващата фискална година.

„Разходите за информационни технологии ще продължат да се стабилизират през следващата година“, коментира Рагурам. „Нашето мнение е, че клиентите ще продължат да ускоряват модернизацията на приложенията си“.

За третото фискално тримесечие, приключило на 29 октомври, VMware отчита 3,19 млрд. долара приходи от продажби и 1,72 долара печалба на акция. Това се оказа над прогнозите на анализаторите за съответно 3,12 млрд. долара и 1,54 долара на акция по данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още