IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ubisoft се похвали с рекордни резултати от премиерата на "Assassin's Creed"

Новините изстреляха нагоре цената на акциите на компанията

17:16 | 18.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Assassin&#39;s Creed Facebook Page</em></p>

Снимка: Assassin's Creed Facebook Page

Цената на акциите на Ubisoft се повиши днес, след като френският разработчик на видео игри обяви, че първата седмица на новата игра от поредицата “Assassin’s Creed” е надминала всяка друга премиера в историята на популярния франчайз, пише CNBC

“Assassin’s Creed Valhalla”, най-новата игра от поредицата, излезе на пазара на 10 ноември заедно с новото поколение конзоли на Microsoft – Xbox.

В понеделник сутринта Ubisoft оглави пандевропейския индекс Stoxx 600, като записа 4,5% повишение на стойността на книжата. Компанията обяви, че “Assassin’s Creed Valhalla” отбелязва и най-добрата премиера за игра за персонални компютри, благодарение на „исторически рекордните“ продажби в нейния онлайн магазин за игри. Ubisoft не разкрива колко копия на играта е продала до този момент.

„Премиерата е само началото, а ние имаме сериозни планове за съдържание за Assassin’s Creed Valhalla, които ще оставят още дълго играчите потопени в тяхната епична викингска сага“, коментира продуцентът на играта Жулиен Лафариер.

Видеоигрите получиха силен тласък от коронавирусната пандемия тази година, след като хората започнаха да прекарват повече време в игри у дома. Набраната инерция не показва признаци на забавяне, след като Microsoft и Sony се радват на голямо търсене на новите им конзоли, съответно Xbox Series X и PlayStation 5.

Но годината не беше от най-спокойните за Ubisoft. Компанията беше засегната от скандал за сексуален тормоз през лятото, който доведе до напускането на редица висши мениджъри, включително на главния творчески директор. След това Ubisoft обеща да предприеме действия, за да отстрани проблемите в своята работна култура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още