IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модният стартъп Shein се насочва към оценка от 100 млрд. долара

Компанията е в процес на привличане на капитал

16:09 | 03.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Китайският уебсайт за продажби на дребно на бърза мода Shein се насочва към кръг на финансиране при оценка около 100 млрд. долара, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Онлайн търговецът води преговори с потенциални инвеститори за набирането на 1 млрд. долара, допълват източниците, пожелали да останат анонимни.

През миналия май Shein отговори на публикации в медиите за набирането на капитал и дали планира да стане публична, като сподели, че е оценена на няколко милиарда долара и няма план за IPO скоро.

Обсъжданията продължават, а подробности като размера на набраните средства и оценката могат да се променят, допълват източниците. Представителите на Shein не са отговорили на запитването за коментар извън обичайното работно време.

Shein се превърна в гигант благодарение на комбинацията от добра верига на доставките, дизайн, базиран на данни, както и благодарение на данъчните вратички в САЩ и Китай, които излязоха на преден план по време на търговската война. Миналата година компанията изпревари Amazon.com по сваляния в класацията на приложенията за пазаруване в американските магазини за приложения.

Компанията има офиси в Гуанджоу, Сингапур и Лос Анджелис, сочи скорошно прессъобщение. Тя предлага над 600 хил. артикула на клиенти в над 150 държави. Сред инвеститорите в стартъпа са Tiger Global Management, IDG и Sequoia. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още