Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Предварителният отчет на Foot Locker - лъч надежда за пазара за спортни стоки

Компанията обяви данни, които категорично се разминават с очаквания от Wall Street спад на показателите

Предварителният отчет на Foot Locker - лъч надежда за пазара за спортни стоки

Снимка: Christopher Dilts/Bloomberg

Цената на акциите на Foot Locker се повиши, след като компанията за спортно облекло обяви, че очаква да отчете печалба и ръст на приходите за второто тримесечие, противно на очакванията на Wall Street и на фона на трудните времена за индустрията, пише Bloomberg.

Приходите от продажби в търговските обекти на компанията, отворени от поне година, са се увеличили с 18% през тримесечието, завършило на 1 август. Това обяви компанията в рамките на изявление, посветено на предварителните ѝ резултати за периода.

Коригираната печалба вероятно ще е между 38 и 42 цента на акция. Анализаторите очакваха коригирана загуба от 61 цента на акция, сочи средната прогноза на анализатори, анкетирани от Bloomberg, които смятаха, че ще има и спад на общите приходи.

В рамките на търговията в Ню Йорк днес акциите на Foot Locker поскъпват с 9,6%. От началото на годината до петък обаче те бележат 30% спад на стойността.

Представянето беше „подпомогнато от търсенето и ефекта от фискалните стимули“, коментира главният изпълнителен директор Ричард Джонсън. „Въпреки че времената несъмнено остават предизвикателни, ние все пак сме доволни от състоянието на нашата категория (продукти - бел. ред.), нашите силни връзки с клиентите ни и от силата на нашите отношения с доставчиците“.

Резултатите са лъч надежда, тъй като търговците на дрехи и обувки се борят със спадащо търсене – тенденция, която се ускори по време на коронавирусната пандемия. Foot Locker, която през март оттегли прогнозата си и временно затвори своите магазини, предупреди, че прекъсванията в организирания спорт и на пазаруването за началото на учебната година вероятно ще натежат над представянето ѝ.

Резултатите за второто тримесечие включват и около 18 млн. долара разходи „във връзка със скорошните социални вълнения“, обяви компанията без да разкрива повече подробности. Протести, повечето от които мирни, обхванаха САЩ през май след убийството на Джордж Флойд от полицията в Минеаполис. Част от демонстрациите бяха придружени от грабежи, които са донесли щети за компанията.

Добрите данни на Foot Locker дадоха тласък на другите производители на спортни стоки. Книжата на Nike повишиха стойността си с 4,3% и се насочват към исторически връх. При Under Armour повишението на цената на акциите е с 3%, а при Adidas – с 3,1%.

Пълният финансов отчет на Foot Locker за тримесечието ще бъде обявен на 21 август.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Производителят на часовници Hublot разчита на Китай за ръста на приходите си