IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на спортни стоки тласна нагоре прогнозата на Under Armour

Бумът на продажбите на спортно облекло може да продължи и през следващата година

16:34 | 02.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Christopher Dilts/Bloomberg</em></p>

Снимка: Christopher Dilts/Bloomberg

Производителят на спортни стоки Under Armour повиши прогнозата за годишните си приходи и печалба, тъй като хората търсят повече удобно и спортно облекло, след като социалният им живот все още не е напълно възстановен след пандемията, а офисите още не са отворили врати, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията нарасна с 10,5%, след като Under Armour заяви, че очаква приходите ѝ за 2021 г. в Северна Америка (основния ѝ пазар) да нараснат с 27-29%.

Производителите на спортни стоки, включително Nike и Adidas, спечелиха от покупките на хората, които избягват по-елегантните тоалети, залагайки на ежедневни дрехи, които отговарят на нуждите им от облекло за тренировка и за вкъщи.

Анализатори вярват, че бумът при спортните облекла може да се задържи поне до края на следващата година, въпреки че училищата и офисите отново постепенно отварят врати.

Повишаването на прогнозата на Under Armour се случва в момент, в който продължилото с месеци затваряне на фабриките във Виетнам, откъдето компанията получава една трета от всичките си продукти, повдига съмнения за наличностите на продукти преди изключително важния празничен сезон и отвъд него.

Under Armour очаква коригираната ѝ печалба на акция за 2021 г. да достигне 74 цента спрямо предходната ѝ прогноза за 50 до 52 цента на акция. Средната прогноза на анализаторите е за 55 цента на акция, сочат данни на Refinitiv.

Компанията очаква годишните ѝ приходи да се увеличат с 25 на сто спрямо предходната прогноза за 21-22% и спрямо очакваните от анализаторите 22,7%.

През третото тримесечие, завършило на 30 септември, нетните приходи са нараснали с 8 на сто до 1,55 млрд. долара, оказвайки се над прогнозата за 1,48 млрд. долара.

На коригирана база компанията е спечелила по 31 цента на акция, надхвърляйки очакваните 15 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още