IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън със странична атака срещу Тръмп по време на медийна гала вечеря

Имахме ужасна чума, последвана от две години Covid, пошегува се президентът за предшественика си

16:22 | 01.05.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Байдън и съпругата му по време на галавечерята. <em>Снимка: Jim Lo Scalzo/EPA/Bloomberg</em></p>

Байдън и съпругата му по време на галавечерята. Снимка: Jim Lo Scalzo/EPA/Bloomberg

Шеги и сериозни думи на президента на САЩ Джо Байдън маркираха традиционната гала вечеря на медиите в Вашингтон: в събота вечер (местно време) Байдън се пошегува както със себе си, така и с други. Още в самото начало той отговори за бурните аплодисменти на гостите „на 42-те процента, които наистина ръкопляскаха" - алюзия за рейтинга му, който според последното проучване е спаднал до 42%. Но журналистите са още по-малко популярни от него, пошегува се Байдън.

Сега като първият президент от шест години насам присъствам на вечерята, каза Байдън. „Това е разбираемо, имахме ужасна чума, последвана от две години на Covid", пошегува се демократът, като визираше републиканския си предшественик.

„Представете си само, ако моят предшественик беше дошъл на тази вечеря тази година", продължи Байдън. "Това наистина щеше да е истински преврат“.

Доналд Тръмп, който постоянно заклеймява медиите като „врагове на народа", бе първият президент на САЩ от 36 години насам, който не присъства на тържественото събитие след встъпването си в длъжност през 2017 г. Тръмп не присъства и през следващите 2018 и 2019 г.

Във връзка с руската агресивна война в Украйна Байдън отправи и сериозни думи в обръщението си към повече от 2600 гости в хотел Hilton във Вашингтон. Той похвали смелостта на журналистите, които отразяват войната на място.

По-рано бяха почетени девет военни репортери, загинали в Украйна. Свободата на пресата е по-важна днес от всякога, подчерта Байдън.

След речта си Байдън предаде микрофона на комика Тревър Ноа. „Тревър, това е наистина добрата новина - сега можете да се подигравате с президента на САЩ и за разлика от Москва няма да отидете в затвора", пошегува се отново Байдън.

Обикновено президентът е главният гост на ежегодната „вечеря на кореспондентите" за журналисти, акредитирани в Белия дом. Така Байдън, който се появи придружен от съпругата си Джил, продължи дългогодишната традиция. На тържеството присъстваха високопоставени членове на правителството и холивудски звезди. Сред тях бяха Ким Кардашиян, Пийт Дейвидсън, Брук Шийлдс, Кейтлин Дженър, Дрю Баримор и Марта Стюарт.

Асоциацията на журналистите е домакин на празничната вечер от 100 години насам. През 2020 г. и 2021 г. събитието бе отменено поради пандемията на коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
GiRo
преди 1 година
Импо (сещаш се откъде идва, нали?), освен с жените, самочувствието и мирогледа, определено имаш проблем и с нервичките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
Императорът
преди 1 година
Хахахах, наистина ли тоя нещастен кpeтeн вярва, че има 42% рейтинг? Защото независимите проучвания сочат наполовина по-нисък !!! Нападките му към Тръмп показват само неговата жалкост !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
GiRo
преди 1 година
За Путин ли става въпрос?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
wart
преди 1 година
Ти изкуфял престъпник и убиец .Господ не те "прибра " там където ти е мястото.Ти убиец на хиляди не вини. Бъди проклет престъпнико!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още