IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия засилва бомбардировките на далечни разстояния на украинските градове

Най-малко трима души са убити и 15 ранени след ракетна атака срещу украинския град Днипро

09:25 | 16.07.22 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Униан</em></p>

Снимка: Униан

Сирени за въздушна атака звучат тази сутрин в Киев, след като Русия засили бомбардировките на далечни разстояния на украинските градове. През последните три дни са убити най-малко 34 души и стотици са ранени.

Най-малко трима души са убити и 15 ранени след ракетна атака срещу украинския град Днипро, съобщава Ройтерс. Ракетите са ударили промишлено предприятие и съседна улица с оживено движение. По думите на областния управител на Днепропетровска област Валентин Резниченко украинската армия е свалила четири от шестте ракети, изстреляни по града и региона при атаката.

Областният управител на Полтавска област Дмитро Лунин каза, че е имало експлозии в град Кременчук. Управителят на Одеска област Максим Марченко заяви, че ракета е била изстреляна над южната част на страната. За момента няма информация за евентуални жертви или разрушения, посочва ДПА, цитирана от БТА. 

През изминалото денонощие е имало най-малко 31 ракетни удара в района на Миколайв по гражданска инфраструктура, два университета и резиденции, казва областният управител Виталий Ким, цитиран от Bloomberg.

Междувременно украинското Министерство на отбраната съобщава, че Украйна е получила първите си реактивни системи за залпов изстрел M270.

Украйна използва доставени от Запада оръжия с голям обсег и 155-милиметрови „умни“ снаряди, за да удря руски складове за амуниции и линии за доставки. Това принуждава Москва да преосмисли как доставя гориво и боеприпаси на фронтовата линия, пише Ройтерс.

Държавният департамент на САЩ обяви тази нощ, че подкрепя продажбата на оръжия на обща стойност 1,45 млрд. долара на съюзниците в НАТО Естония и Норвегия, предава Bloomberg. В изявление Държавният департамент казва, че продажбите ще подобрят националната сигурност на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
Ivan N.
преди 1 година
Брех как се закучи тази военна операция...нов тип блитцкриг е това...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 1 година
хиляда какво? перални или климатика :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
zelka007
преди 1 година
На Варна на паркинга зад Морската гара са по две парчета за хилядарка , нарамваш едно от лево , едно от десно , и към Домбас ... Поживо , поздраво !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
khao
преди 1 година
не се предлагат на черно, но скоро и едно джудже от москва питаше...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 5
Императорът
преди 1 година
Колко струват на черно тия M270? - За един приятел от Донбас питам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още