IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Allianz Group до края на септември е 3 млрд. евро

Прогнозата за годишната оперативна печалба ще е над средната граница на поставените цели, посочи Оливер Бете, главен изпълнителен директор на Allianz SE

11:51 | 13.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Печалбата на Allianz Group за първите девет месеца на тази година достигна 3 млрд. евро, а прогнозата за годишната оперативна печалба ще е над средната граница на поставените цели, информираха от Алианц България Холдинг.

Нарастването на вътрешната печалбата на международната финансова група е с 6,4% за третото тримесечие на 2019 г.

Нетните приходи, които ще бъдат разпределени от акционерите възлизат на 0,6% или 1,9 млрд евро. Коефициентът за платежоспособност по Solvency II е в размер на 202% към края на третото тримесечие на тази година.

Оперативната печалба към края на третото тримесечие е към 4,2% или 9,1 млрд. евро, а прогнозата за 2019 г. е над средата на поставените цели от 11,5 млрд. евро, плюс/минус 500 млн. eвро.

От Allianz Group посочват, че бизнес представянето през третото тримесечие с динамичното движение на печалбата и доходността във всички бизнес направления е доказателство за успешното изпълнение на стратегията на Allianz, която подкрепя годишната прогноза.

Нарастването на вътрешната печалба на германският застраховател е 6,4% като положителен принос към този растеж имат всички бизнес сегменти и най-вече животозастраховането и здравното застраховане. Общата печалба нараства с 8,1% до 33,4 млрд. евро (в сравнение с 30,9 млрд. през 2018), отчитат в Allianz Group.

От финансовите резултати се вижда, че годишната възвръщаемост на собствения капитал (RoE) e 14,1% (13,2% за цялата 2018). Коефициентът за платежоспособност по Solvеncy II e намалял до 202% за третото тримесечие на 2019 г. в сравнение с 213% в края на третото тримесечие на 2018 година.

През първите девет месеца на 2019 година, оперативната печалба е нараснала с 4,2% до 9,1 (8,7) млрд. евро, основно в следствие на печалбите с еднократен ефект при животозастраховането и здравното застраховане в САЩ.

Нетният приход, подлежащ на разпределение към акционерите, е нараснал до 6,1 (5,8) млрд. евро. Това се дължи основно на увеличението на оперативната печалба, което компенсира нормализирането на разпределението към акционерите с неконтролиращо участие. На 30 юли 2019 г, Allianz приключи своята програма за обратно изкупуване с обем от 1,5 млрд. евро или 7,3 милиона акции.

“Allianz отново отчита добри резултати в предизвикателни времена. Гордеем се с доверието на клиентите в нашите продукти и в нашия бранд”, посочва Оливер Бете, главен изпълнителен директор на Allianz SE.

Investor.bg припомня, че Алианц България Холдинг е част от Allianz Group. Компанията предлага пълен набор от финансови услуги. На българския пазар е от 28 години и развива своята дейност в сферата на  общото и животозастраховането, пенсионното осигуряване, банковите услуги и лизинга, като обслужва над 1,3 милиона клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още