IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Royal London: Енергийната криза може да нанесе краткосрочен удар върху ESG целта

Може би процесът е неизбежен заради сегашния фокус върху енергийна сигурност, смята ръководителят на британския мениджър на активи

16:32 | 05.08.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Газовата криза в Европа може да означава, че компаниите може да променят курса си по отношение на отговорните инвестиционни политики в краткосрочен план, но тяхната продажба би била крайна мярка. Това посочи британският мениджър на активи и животозастраховател Royal London, цитиран от Ройтерс.

Войната в Украйна, която доведе до прекъсване на руските доставки на газ, принуди някои европейски страни, в т.ч. Германия и Италия, да обмислят връщането на въглищата като генератор на енергия.

Някои компании заявиха, че може да използват повече въглища, а това рискува влошаване на техния ESG (екологичен, социален и корпоративен) рейтинг.

"Може ли някои компании да се върнат назад в краткосрочен план? Може да е неизбежно в западния свят заради сегашния фокус върху енергийна сигурност", коментира главният изпълнителен директор на Royal London Бари О'Дуайър.

"Ще трябва да говорим с мениджърите на тези компании, за да разберем как ще се върнат в посока към нулеви емисии", каза още изпълнителният директор.

Той обаче заяви, че мениджърът на активи е малко вероятно да продаде фирмите, тъй като предпочита да си взаимодейства с тях.

Royal London, най-големият фонд за взаимно животозастраховане във Великобритания, посочи, че активите, които управлява, са намалели с 9% през първата половина на 2022 г. до 182,13 млрд. щатски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Gocho
преди 1 година
Ударът разбира се ще краткосрочен /като ядреният/ , но унищожителен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още