IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google купува израелски стартъп за киберсигурност за 500 млн. долара

Siemplify предоставя решения за оркестрация, автоматизация и реагиране в областта на сигурността

09:21 | 05.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Американската технологична компания Google, част на Alphabet Inc, съобщи, че нейното подразделение за облачни услуги е придобило израелския стартъп за киберсигурност Siemplify, тъй като американският технологичен гигант разширява предложенията си за сигурност на фона на нарастващия брой кибератаки.

Финансови подробности за сделката не бяха разкрити от компаниите, но запознат източник разкрива пред Ройтерс, че Google е платила около 500 млн. долара в брой за Siemplify.

Сделката е сключена, след като през август миналата година Google пое ангажимент пред президента на САЩ Джо Байдън да инвестира 10 млрд. долара в киберсигурност през следващите пет години на фона на значителното нарастване на кибератаките и нарушенията в сигурността на данните.

Siemplify, ръководена от съоснователя и главен изпълнителен директор Амос Стърн, предоставя решения за оркестрация, автоматизация и реагиране в областта на сигурността. Компанията е набрала 58 млн. долара от инвеститори, сред които G20 Ventures и 83North.

С партньорството си с Google Cloud Siemplify е привлякло интереса на купувача, докато е в процес на набиране на нов кръг частен капитал, добавя източникът.

От началото на пандемията през 2020 г. приходите на Google от бизнеса с облачни услуги почти се удвоиха до около 5 млрд. долара, тъй като компаниите преминаха към работа от дома. Нуждата от защита и хеджиране срещу заплахите за сигурността се е повишила паралелно, а големите корпорации също засилиха продуктите си за киберсигурност.

Google заяви, че платформата на Siemplify ще бъде интегрирана в нейния облак и ще служи като основа за възможностите, в които ще инвестира.

Покупката, която е първата сделка на Google с израелска фирма за киберсигурност, ще помогне на технологичния гигант да се възползва от богатия набор от таланти в областта на киберсигурността в близкоизточната страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още