IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северна Корея пуска подобно на Netflix приложение

С My Companion 4.0 потребителите ще имат достъп до електронни книги, видеоклипове, игри и дори караоке

08:50 | 18.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Севернокорейските държавни медии съобщиха в края на миналата седмица, че все по-големият брой потребители на смартфони и таблети в страната вече ще могат да се възползват от приложение, подобно на Netflix.

Приложението на име "My Companion 4.0" има за цел да предоставя на потребителите електронни книги, видеоклипове, игри и дори караоке, съобщи NK News след официалното представяне на приложението.

Екранните снимки на приложението, публикувано от държавната телевизия, показват, че потребителите ще могат да гледат няколко сериала, представления и спортни събития. Освен това те ще могат да купуват програми, въпреки че все още не е ясно как ще се случи това. Разработването на подобно на Netflix приложение от Северна Корея следва засиленото разпространение на смартфони сред населението - но и тук има зловещ капан.

В Северна Корея няма свободен достъп до интернет, страната предоставя само ограничен брой интранет сайтове, които се управляват от самата държава. По този начин режимът може да контролира съвсем точно съдържанието, което неговите граждани виждат.

Въпреки че южнокорейски медии редовно се хващат в страната и се консумират от много жители, притежаването на такова съдържание е наказуемо и може да доведе до смъртна присъда или до пребиваване в един от затворническите лагери в Северна Корея. Съдия, оцелял Аушвиц, наскоро описва това като „също толкова ужасно или дори по-лошо от това, което преживях в нацистките лагери в моята младост".

В допълнение, властите в Северна Корея наблюдават използването на смартфони 24 часа в денонощието, пише Wall Street Journal.

„Няма друга страна, която толкова успешно да монополизира и контролира интернет като Северна Корея", казва Кан- Шин-Сам, експерт по технологичните усилия на Северна Корея и съръководител на International Solidarity for Freedom of Information в Северна Корея, пред Wall Street Journal.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още