IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин покани съседните страни в Евразийския икономически съюз

В съюза ще има обща политика за различни сектори, сред които енергетика, транспорт и селско стопанство

18:08 | 23.12.14 г. 23
Путин покани съседните страни в Евразийския икономически съюз

Евразийският икономически съюз е отворен и за други държави, коментира руският президент Владимир Путин по време на заседанието на висшия Евразийски икономически съвет, по време на който бяха подписани документите за създаването на новото обединение, пише руската информационна агенция ТАСС.

„Евразийският икономически съюз е открит за всички наши съседи, и в рамките на ОНД, открит е и за нашите партньори и на изток, и на запад”, каза той и допълни, че на днешното заседание е бил подписан и договорът за присъединяване на Киргизстан в организацията.

Очакванията са това да стане на 1 май 2015 година.

Подобен договор подписа и Армения, припомни още руският президент. Според него присъединяването към Евразийския съюз на двете държави ще способства за развитието им.

Евразийският съюз започна с обща митническа политика, но постепенно ще бъдат изготвени и общи мерки в различни икономически сектори, става ясно още от изявленията на Владимир Путин. Държавите ще имат координирана политика в областта на селското стопанство, транспорта, енергетиката, както и приемане на общи санитарни и технически норми.

Очакванията са още през 2016 година в Евразийския икономически съюз да общ фармацевтичен пазар, през 2019 година – общ енергиен пазар, а към 2025 година и общ пазар за петрол, газ и петролни продукти.

През 2025 година в Алмати (в Казахстан) ще започне работата по създаването на наднационален орган за регулиране на финансовия пазар в Съюза. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

13
rate up comment 2 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
ти па ако мислиш, че в Австралия си се спасил..... нали и там има американски бази бре, за кво са ми тея. И какъв съюз ше правиш с някой, който е на Марс обмен на стоки и т.н. с какво ше ги превозваш с летяща чиния ? Просто са много далече ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 21 rate down comment 6
ДХДО
преди 9 години
Наистина описваш една далеч по примамлива картина от това , което представлява БГ, след присъединяването си към ЕС. Впечатленията, които обстановката тук оставя в страничния наблюдател е за нещо средно между катун, старчески дом и психиатрия, където, ако хората не ровят из кофите за *** се палят или намират още по иновативни начини да се отърват от непосилната тежест на щастието, което им дари "прегръдката на Европа" ... и цялата тази "ода на радостта" в образ и движение се разиграва на фона на пейзаж, който всеповече заприличва на лунния с тук таме акцент от тънеща в руини инфраструктура и обемно-пространствени индустриални артефакти ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 13 rate down comment 7
honaniga
преди 9 години
Виждам във форума има много желаещи, така че давайте.Колко сме жалки все търсим някой да ни лашка. Типично за комплексарите, които не разчитат на себе си а на дядо Иван, чичо Сам, леля, вуйчо и целият свят им е крив за неуспехите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 20 rate down comment 16
honaniga
преди 9 години
Защо не и ние да се присъединим. Така ще се сбъдне мечтата на пубертетите да носят уралски дънки (последен писък на модата) , а ние да се фукаме с последният модел спортен руски автомобил. Понеже сега се избиват нашите деца да учат в руски университети, тогава ще бъдем привилегировани. Синовете ни ще могат да станат подводничари в такива подводници като Комсомолец. Е може и да потъне. Ама какво е живота на 150 подводничаря в сравнение със секретните технологии. Плюс майка България е раждала и ще продължава да ражда българи юнаци, а руснаците ще ни ги правят. Ще си имаме нови идеали и цели. Как да станем любимци на вожда, защото само любимците прогресират. Като генералисимус Жуков например-любимеца на Сталин, който прави фронтална атака в битката за Берлин за да е пръв пича и да влезне в историята с цената на половин милион руски мъже и въпреки по добрата позиция на генерал Конев. А нашите студенти вместо да ходят на бригада през океана ще ходят на бригади в Сибир да ринат сняг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 13 rate down comment 8
ДХДО
преди 9 години
Хахаха :-) и аз смятам, че по зле от тука няма как да бъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 7
eboyanov
преди 9 години
значи и тука се напълни с яко простаци нямащи идея за икономика и развитие. Ами аз пък искам да съм вън от Нато и ЕС, но и вън от Русия и Евроазиатския съюз. Искам да приемме Австралийския долар за равностйна валута и да се ориентираме към тихоокеанския регион, Латинска Америка, Африка и далечния изток без Китай и Виетнам. Ама такива кат мен ни дневници и вестничета имат. трябва май по строг контрол от страна на Инвестора - тка не е за всеки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 18
Стоян Петров
преди 9 години
А защо само от ОНД. Българските русоблюдолизци за какшо се трепят? Каква хубава държава ще си напрашят с мужиците и още повече с ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 22 rate down comment 18
trendline
преди 9 години
Значи да се чувстваме поканени. Аз съм ЗА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 25 rate down comment 20
StefanL
преди 9 години
Малко са тук подръжниците ти от ДПС а Ловешки ***? Що не вземеш да имигрираш в твоята любима америка ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 27 rate down comment 28
Сините камъни
преди 9 години
Мммммм, "Атака" не са русофили.Просто Сидеров усети вятъра на промяната и побърза да промени платната на кораба.И твърдя, че русофилите са чисти българофили, както и твърдя, че американофилите са са чисти българофоби.Така, че, ходи си в "Дневник" да коментираш или прекалено е скучно е там вече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още