IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангела Меркел: Санкциите за Русия трябва да останат

Германският канцлер и руският президент Владимир Путин разговаряха в напрегната обстановка за Сирия, Украйна, спазването на човешките права и изборите

19:14 | 02.05.17 г. 18
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Санкциите на Запада към Русия трябва да останат, отбеляза германският канцлер Ангела Меркел по време на срещата си с руския президент Владимир Путин, съобщи Bloomberg. Меркел е на посещение в Сочи, а атмосферата на разговорите - доста напрегната, отбелязва още агенцията.

Стана ясно дълбокото несъгласие на двете страни по различни казуси - за Украйна, защитата на човешките права и ролята на Русия в Сирия. По време на пресконференцията след продължилия 2 часа разговор Меркел беше категорична, че напредък по тези въпроси няма.

Според нея икономическите санкции срещу Москва няма да бъдат отменени преди да има явен напредък по Минските споразумения. А те се изпълняват с малки крачки напред, последвани от малки крачки назад.

Владимир Путин поиска независимо разследване на газовата атака в Сирия, за която Западът обвини режима на Башар Асад. В резултат САЩ извършиха ракетен удар над военна база в страната, припомня CNBC.

През март Ангела Меркел разговаря с новоизбрания президент Доналд Тръмп в Белия дом. В Русия тя е в качеството си на председател на Г20, допълва още Bloomberg.

Тема на разговорите в черноморския курорт беше още и намесата на Русия в изборния процес по света. "Ние никога не се месим в политическия живот на която и да е страна", отговори от своя страна руският президент.

Той беше категоричен, че никой и нищо не доказва намесата на Москва в изборите в САЩ.

Ангела Меркел е категорична, че дезинформацията няма да наруши предизборната й кампания, допълва Washington Post. Тя посочи, че германците могат да отсеят "фалшивите" новини, а и страната може да им противодейства.

Германският канцлер посочи още, че дори и да има големи различия между вижданията на отделни страни, разговорите трябва да продължават, пише още Ройтерс. За нея мълчанието води до задълбочаване на неразбирането.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 10
Стоян Петров
преди 7 години
Даваш ли си сметка че германците ще я изберат отново? И се опитай да си обясниш защо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 10
Стоян Петров
преди 7 години
Ти освен пасквил в друг жанр не можеш ли да пишеш? PS Сещам се че понякога те избива на еротика(най-често едно.полова) но и това е несериозно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 21 rate down comment 5
KPetkov
преди 7 години
Малко трябва да се внимава като налагаш санкции на държава, която може да гръмне останалия свят няколко пъти. Той Ким с петте ракети плаши германците, пък какво остава за Путин с десетте хиляди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 21 rate down comment 3
forum_rookie
преди 7 години
Завинаги, завинаги... Колко да е завинаги?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 25
khao
преди 7 години
трябва наистина да се наложат санкции срещу русия, ама истински, а не псевдосанкции сещу шепа руски гoведa, приближени на джуджето ... и да добавп ... тя трябва да бъде унищожена завинаги !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 27
khao
преди 7 години
глyпако, а ти кога най после ще прочетеш какви са аджеба въпросните санкции срещу Русия ? ... и евентуално да спреш да се излагаш. а ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 10
michaelis12
преди 7 години
"санкциите треало да останат" ей са гледах пресконференцията и тая крава каа над 5000 немски фирми бачкат в Русия ?!? Еббааааси и санкциите еббаааси и чудото, а руснака каа, че trade volume с Германия се е увеличил с 40% и са втория най-голям партньор износ на газ след Китай ?!? Май тия санкции са само на хартия и за Източно Европейските буннаци включително и нас дет се плаща стотинки на паррцали кат Плевнелиев & Co дет извърши геноцид над народа си, че и лъже каппута мръссен че руснаците водели хибридна война и искали да ни изядат, а през тва време водят хибридна война с 5 бона швабски фирми у тех и мноооо са "наказани" от запада че над 300 000 работни места създали от тия хибридни войни .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още