IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Роджърс: Ако Гърция фалира, купувайте всичкото евро което намерите

Роджърс заяви, че ако Гърция фалира, някои други страни ще фалират също – "Италия, Испания, Ирландия и няколко други"

21:54 | 09.09.11 г. 30
Автор - снимка
Създател
Джим Роджърс: Ако Гърция фалира, купувайте всичкото евро което намерите

Фалитът на Гърция всъщност ще е хубаво нещо, защото „е време хората да приемат реалността“, казва знаменитият инвеститор Джим Роджърс, цитиран от CNBC.

„Ако сте фалирали, фалирайте и го признайте“, казва Роджърс. „Страни фалират от векове, в това няма нищо ново“.

Пазарите в петък отново се обагриха в червено поради възобновените опасения, че Гърция може да фалира и неочакваната оставка на ключов икономист от Европейската централна банка (ЕЦБ).

Роджърс заяви, че ако Гърция фалира, някои други страни ще фалират също – "Италия, Испания, Ирландия и няколко други".

Ако това се случи, „еврото ще се понижи чувствително. Аз обаче, в този момент ще купя всичкото евро което мога, защото това ще означава, че Европа ще има много силна и устойчива валута“, пояснява Роджърс.

„Ще бъде доста неприятно от сега до този момент, но ако това се случи през следващия месец, месец и нещо, купувайте всичкото евро което намерите“, съветва Роджърс.

Новият директор на МВФ каза на еврозоната, „момчета, трябва да наберете повече капитал, и те го правят. Те бяха тези, които купиха всичкия този боклук. Защо трябва вие, аз или финландските данъкоплатци да спасяваме всичките тези банки, които допуснаха толкова много грешки? Аз не съм взимал тези заеми, те са ги взимали“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

19
rate up comment 12 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Ясно е че Евросъюза потъва заради лошото управление на парите. Дори и тук в България парите на евросъюза се харчат безразборно и потъват в различни сметки, без да си дават сметка другарите, че то е за сметка на нас, а не на някой друг.Лошото обаче е, че САЩ са обвързали не само Европа, но и Азия и са се вкопчили като кърлеж навсякъде и промяната на една такава политика е нещо много трудно и много генерални промени ще изисква, защото са обвързани освен банките и големите пазари, петролните потоци и т.н. Така че сриването на банковата система, което междувпрочем не може да се случи просто ей така, не би променила нищо, просто би утежнила нашето положение. Самият ЕС вече осъзнава тежкото си положение и разбира, че края на този съюз идва и то не за друго, а заради многочленството и финансирането на това многочленство. Това е бил един добър съюз на едни n на брой държави в началото, затова е бил стремежът на всички да са в него, сега вече не е!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 7 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Следвайте пътя на жабите. Защото жабите най-много пеят, когато наближи време локвата да изсъхва. Думите на жабешката песен са: кум-кво-ква дойде време за спасение. Сега вие слушате вестта на тези пророци, които се провикват от пресъхващите блата(банки). Сриването на световната банковата система ще е много скоро! Който има глава да мисли, а който не..... да си я носи за красота!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 3
bate Goiko
преди 12 години
Патиланчо, нещо си чул-недочул отнякъде, но определено не си наясно с нещата :) Борсов крах може да има, нищо чудно, но при такива събития валутите не обезценяват, а много поскъпват. Парите стават скъпи!С това за рублите направо изби рибата! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 3
sashev
преди 12 години
Доста глупости събрани на едно място. Възможно е индексите да коригират, но да се говори за Дау от 11240 на 5000 или на 1000 - няма как да стане. Ниските лихви и вливането на ликвидност за идеална среда за покачване на индексите и цените на суровините.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 7
Патилан
преди 12 години
Dow Jones Industrial - 11,240 е сега! Много скоро ще е на ниво около 5000. Започва Третата вълна надолу на Уолстрийт, която ще е падане "Като на пиано от 10-ия етаж" и обикновенно се образува за около 3 месеца, но днес "електронното стадо", може да направи събитията да се развият и много по-бързо! Следва, освобождаването на тонове "Ценни виртуални книжа" от "набутаните инвеститори" които после трябва да се обърнат набързо от долари в Злато или други Валути...?! А както знаем, реалната цена на долара е около 0,04 сента. Така че, и долара ще се срива заедно с Уолстрийт, а Златото и другите валути ще растат(без евро и японски йени)!!! Еврото се срива автоматично с краха на фондовите борси! Край на ЕС, на еврозоната и еврото! Еврото вече започна с "дълдисването", спрямо Паунда, Канадския и Австралийския долар! Как ви звучи, индекса Dow Jonson, на ниво 1000 до края на годината? Тригодишно разминаване в 5 вълни, на всички индикатори спрямо индекса, само едно означава: Фалит! Който ще се случи от 3 до 6 месеца......и после следва да се създаде новата финансова система в която повече няма да има място за.....Фалшивата система основана на измами и банкови манипулации - "казиното"на NYSE, New York Stock Exchange. И къде ще са тогава хората от ЕС.....на улиците естествено, във всеки европейски град и държава, ще има международен хаос и хаоса ще дойде от Америка....защо ли...??? И Русия ще започне да продава газ и петрол и суровини в Рубли ......защо ли...???Изводите си ги направете сами! Бъдете готови за най-лошото! И после следват Чиповете така наречния електронен концлагер, парите няма да ги има....!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 9 rate down comment 1
Императорът
преди 12 години
Хора - след 8 години (напримерно) ЕС и еврото може въобще да не съществуват... дори го намирам твърде вероятно !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 3
pavlikenski ziganin
преди 12 години
Защо Холандия да не фалира при положение че половината и територия е "под водата" въобще в Скандинавските страни има много "раздути активи" Исландия вече изгърмя ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 8 rate down comment 0
kanartikin
преди 12 години
Разумен съвет! Слабостта на Еврото идва НЕ от моментната слабост на някои от икономиките в зоната, а от НЕ желанието на масата инвеститори на индивидуално или институционално ниво да влагат парите си в него. В момента когато проблема бъде отстранен //дай Боже//, всеки инвеститор би заложил на без проблемната перспектива. Тогава Еврото би се оскъпило НЕ защото икономиката на зоната е силна в момента, а защото проблемите са отстранени , посоката е позитивна и перспективата възходяща... сиреч има тенденция, а инвеститорите търсят тенденцията.... настоящата тенденцията е видима точно заради явното не желание за разрешаване на проблема и замитането му. Инвеститора търси пазарното дъното и той оскъпява дадена валута инвестирайки в нея и в тази връзка съвета е смислен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 1
varna
преди 12 години
Разумен съвет!Слабостта на еврото е в слабостта на икономиките на фалиралите държави и свързаната с огромните им дългове необходимост от слабо евро. Освен това отстраняването от еврозоната на недисциплинираните във фискално отношение държави ще създаде прецедент, който ще има дисциплиниращ ефект за всички в еврозоната - сегашни и бъдещи членове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 7
Императорът
преди 12 години
Глупав съвет - твърде много еврота бяха напечатани, за да имат нумизматическа стойност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още