IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските пазари записаха понижения с натиск върху финансовия сектор

Единствено японският индекс Nikkei нарасна, но минимално

11:27 | 19.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Азиатските пазари приключиха сесията в сряда предимно с понижения, следвайки спадовете на Wall Street, като под най-голям натиск бяха финансовият сектор и този на производителите на суровини, пише CNBC.

Инвеститорите останаха бдителни на фона на напрежението около отношенията между САЩ и Северна Корея и наближаващите избори във Франция.

Акциите в Япония се възстановиха от по-ранната загуба и приключиха сесията почти без изменение. Основният индекс Nikkei 225 нарасна с 0,07% до 18 432,20 пункта, а Topix се понижи с минималните 0,01%, финиширайки на ниво от 1 471,42 пункта.

Австралийските акции поевтиняха, като индексът ASX 200 изтри 0,56% от стойността си. Някои от основните производители на суровини отчетоха спадове, като Newcrest понижи цената на акциите си с 0,54%, а BNP приключи без особена промяна.

В Хонконг Hang Seng се търгуваше с понижение от 0,45% в следобедната сесия, а китайските континентални пазари също се оцветиха в червено. Shanghai Composite изтри 0,85% от стойността си, а Shenzhen Composite загуби 0,90%. 

Източник: CNBC

Междувременно южнокорейският Kospi се понижи с 0,42% до 2 139,33 пункта.

Акциите на Sharp поскъпнаха със 7,44%, а на Toshiba прибавиха 4,87% към цената си, след като по-рано Kyodo News, позовавайки се на ръководството на Sharp, съобщи, че компанията планира да инвестира в бизнеса с памет чипове на Toshiba.

В същото време финансовите акции в региона отчетоха спадове, след като отчетът на инвестиционната банка Goldman Sachs изненада неприятно инвеститорите. Банката не можа да оправдае очакванията нито за печалбата, нито за приходите. Goldman не отговори на прогнозите за печалбата за пръв път от 2015 г., а що се отнася до приходите, това се случва за пръв път от началото на миналата година.

В Австралия акциите на Westpac се понижиха с 1,1%, а тези на японската Mitsubishi UFJ отчетоха спад с 0,08%. По време на следобедната сесия листнатите в Хонконг акции на банката HSBC поевтиняха с 0,40%, а в Сингапур книжата на DBS понижиха цената си с 0,90%.

На валутния пазар доларовият индекс падна до 99,689 пункта към 9:30 часа българско време. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още