IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централната банка на Южна Корея понижи прогнозата си за ръста на икономиката

Четвъртата по големина икономика в Азия ще нарасне с 3% през 2016 г., очаква банката

11:35 | 14.01.16 г. 2
<p>
	Управителят Ли Джу-йол. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Управителят Ли Джу-йол. Снимка: Архив Ройтерс

Централната банка на Южна Корея понижи днес прогнозата си за растежа на икономиката на страната, посочвайки като причини нестабилността на китайските пазари, предаде „Асошиейтед прес“.

Финансовата институция прогнозира, че четвъртата по големина икономика в Азия ще нарасне с 3% тази година, докато предишната оценка бе за растеж от 3,2%.

Управителят на банката Ли Джу-йол посочи, че нестабилността на китайските финансови пазари и рязкото поевтиняване на южнокорейската валута са причината за понижението на прогнозата.

Централната банка отбеляза, че възстановяването на потребителските разходи може да бъде ограничено от поетапното отменяне на намаленията на потребителските данъци и от бавния растеж на продажбите на жилищния пазар. Частните капиталови разходи вероятно ще отчетат по-бавен растеж заради несигурността в страната и в чужбина, отбелязва институцията.

Прогнозата на банката е по-оптимистична от очакванията на частните компании за икономически изследвания, но като цяло отговаря на прогнозата на финансовото министерство.  

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Американците и Швабите са балони Импе глей графиката - са само ако имам късмета да изляза на GAPa където го пуснаха гадовета на 2040 после незнам, ше има май trading halted в акаунта и не мисля никакви акции да държа, аз и по принцип не търгувам акции ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Императорът
преди 8 години
Колко е нарастнала корейската икономика за последните 5 години? - Щото борсата им е НАЗАД на петгодишна база... и после ще ми говорят за борсови балони - бльъ-бльъ-бльъ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още