IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse получи лиценз за търговия с ценни книжа в част от Китай

Съвместното дружество на групата ще може да стартира услугите от началото на следващата година

12:50 | 26.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Съвместно дружество на Credit Suisse Group AG в Китай е спечелило одобрение за предлагане на брокерски услуги с ценни книжа за пръв път в икономическата зона Циенхай в южния град Шънджън, съобщава Bloomberg.

Дружеството може да започне да предлага услугите от началото на следващата година след полученото одобрение от китайската комисия за регулиране на ценните книжа, заяви в четвъртък Credit Suisse. Създаден пред 2008 г. и управляван от местния партньор Founder Securities Co., бизнесът преди беше ограничен до услуги, свързани с капиталовия пазар, като издаване на акции и предлагане на облигации.

Тласъкът за Credit Suisse Founder Securities Ltd. идва след по-ранното влошаване на бизнеса заради изчезването на бившия председател на дружеството и бивш председател и на Founder Securities Лей Дзие през януари. По-късно се оказа, че той е бил освободен от полицейски арест, коментира запознат източник през тази седмица. Лей заяви във вторник, че вече не е част от съвместното дружество и няма да дава повече коментари.

Goldman Sachs Group Inc. и UBS Group AG, чуждестранните компании с най-старите съвместни дружества за търговия с ценни книжа в страната, вече предлагат брокерски услуги в Китай чрез местните си партньори. Компаниите обаче получиха лицензите си, преди да бъде наложен мораториум върху нови съвместни дружества през 2006 г.

Credit Suisse е първият глобален посредник, който печели лиценз, след като страната отново отвори сектора на ценни книжа за чуждо участие през 2008 г. Bank of America Corp. е единствената голяма банка от Wall Street с лиценз.

HSBC Holdings Plc заяви този месец, че ще създаде дружество за търговия с ценни книжа, в което ще има мажоритарен дял, в Циенхай, възползвайки се от споразумение за икономическо партньорство между Хонконг и континентален Китай, което позволява на финансирани от Хонконг институции да създават съвместни дружества в Шанхай, провинция Гуандун и Шънджън. Дружеството засега не е получило одобрение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още