IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs планира съкращения на персонал в инвестиционното банкиране в Азия

Причината е спадът в осъществените сделки в този регион

11:24 | 25.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвестиционната банка Goldman Sachs планира да съкрати около една четвърт от позициите в инвестиционното банкиране в Азия с изключение на Япония, съобщи Bloomberg, позовавайки се на свой източник. Причината е спадът в осъществените сделки в този регион.

Банката, базирана в Ню Йорк, обмисля да съкрати около 75 позиции в Азия по-късно тази година. Служителите на Goldman Sachs по света са около 35 хил. души.

По данни на Bloomberg банката е изправена пред едно от най-слабите си представяния от 2008 г. насам, що се отнася до посредническата дейност при сделки за увеличение на капитала. От Goldman Sachs са отказали коментар.

Китайските инвестиционни посредници се превръщат в предизвикателство за западните банки в Азия като Goldman Sachs и Morgan Stanley. Именно фирми от Китай заемат седем от първите 10 позиции в Хонконг за консултантска дейност при първичните публични предлагания (IPO) тази година.

Редица големи инвестиционни банки по света съкращават персонал, за да свият разходите след спад в печалбите тази година. UBS например въведе съкращения на мениджърско ниво в Азия.

Миналия месец Goldman Sachs уведоми регулаторите в САЩ, че възнамерява да съкрати 15 позиции в Ню Йорк до края на тази година в отговор на забавената търговия и инвестиционно банкиране. Тази година банката съкращаваше персонал четири пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още