IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Industrial & Commercial Bank of China с 8% ръст на печалбата

Нетният лихвен доход на най-голямата китайска банка по активи се повишава с 12% годишно през третото тримесечие

09:57 | 30.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Industrial & Commercial Bank of China с 8% ръст на печалбата

Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), най-голямата банка в страната по активи, обяви, че нетната й печалба през третото тримесечие е нараснала с 8% в сравнение с година по-рано, благодарение на растежа на приходите от лихви.

Държавната банка заяви, че нетната й печалба за периода възлиза на 72,36 милиарда юана (11,8 милиарда щатски долара), в сравнение с 67,2 милиарда юана година по-рано.

Резултатът е до голяма степен в съответствие със средната прогноза на четирима анализатори, анкетирани по-рано от The Wall Street Journal, за 72,14 милиарда юана.

Перспективите пред китайския банков сектор остават потиснати от забавянето на икономическия растеж и засилената конкуренция, произтичаща от усилията на Пекин да даде на банките повече свобода при определяне на лихвените проценти.

Печалбата на ICBC за деветте месеца, приключващи на 30 септември, е 220,46 милиарда юана – повишение от 7% в сравнение с година по-рано.

Нетният лихвен доход, който представлява 70% от оперативната печалба на банката, се повишава с 12% до 125,33 милиарда юана. Нетния приход от такси и комисиони се понижава с 2% в сравнение с година по-рано до 27,66 милиарда юана. 

Банката оповести необслужвани кредити за 115,5 милиарда юана към края на септември, в сравнение със 105,74 милиарда юана в края на юни. Делът на лошите кредити е 1,06%, в сравнение с 0,99% в края на юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още