IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето водещи индекси на азиатските пазари записаха ръстове

БВП на Австралия се е повишил с 2,4% на годишна база през четвъртото тримесечие

11:04 | 01.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето водещи индекси на азиатските пазари записаха ръстове в сряда след речта на американския президент Доналд Тръмп пред Конгреса, съобщи CNBC. Според Джефри Хaли, старши пазарен анализатор в OANDA, в изказването е имало много реторика и малко детайли. По думите му вниманието на пазарите сега ще се фокусира върху речта на Джанет Йелън, председател на Федералния резерв на САЩ, по-късно тази седмица.

Доларовият индекс се повиши с около 0,58% до 101,71 пункта.

Графика: CNBC

Японските износителки бяха подкрепени от сравнително слабата йена, чийто курс беше 113,64 йени за долар. Акциите на Toyota поскъпнаха с 1,59%, а тези на Sony – с 1,47%. При Panasonic ръстът беше 2,6 на сто.

Данни от Австралийската статистическа служба показаха, че БВП на страната се е повишил с 2,4% на годишна база през четвъртото тримесечие, надминавайки очакванията за 1,9% повишение. Затова според National Australia Bank централната банка по-скоро ще се въздържа от действия през 2017 г.

Пазарите в Южна Корея бяха затворени заради национален празник.

В Китай имаше данни за промишлеността, като два индекса - официалният на властите и този на икономическото списание "Цайсин" - показаха, че секторът се представя добре в началото на 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още