IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разнопосочно представяне на индексите в Азия

Гигантът Samsung Electronics добави над 4% въпреки резкия спад на тримесечната печалба

12:50 | 30.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Разнопосочно представяне на индексите в Азия

Азиатските индекси приключиха сесиите в четвъртък, без да намерят единна посока, след като инвеститорите реагираха на края на количествени улеснения в САЩ и най-новите финансови отчети от региона.

Централната банка на САЩ прекрати историческата си програма за покупка на активи в сряда, подхождайки според очакванията. Въпреки това Федералният резерв запази лихвените проценти и потвърди, че те ще останат в близост до нулата в продължение на значителен период от време.

В придружаващата решението декларация Фед обнови оценката си за развитието на трудовия пазар, което някои анализатори възприеха като знак, че институцията ще се фокусира върху скорошното повишаване на лихвите.

"Днешното изявление не вдъхна достоверност на идеята, че първото увеличение ще се случи преди юни 2015 г. Доходностите, които спаднаха напоследък, просто не отразяват текущите прогнози на Фед. В отсъствието на голямо влошаване на макроикономическите или финансовите условия, днешното изявление дава насоки за следващата среща на FOMC", каза пред CNBC Ерик Вайсман, портфолио мениджър в MFS Investment Management.

В Китай Shanghai Composite изкачи най-високото си ниво от началото на септември, разширявайки се в трета поредна сесия. По-рано през деня Държавният съвет на Китай заяви, че ще стимулира потреблението в ключови сектори, като електронната търговия, жилищното строителство, туризма и образованието.

Железопътните акции бяха най-печелившите, след като China Railway Corporation съобщи, че всички 64 железопътни проекта, планирани за тази година, ще бъдат задействани преди края на декември. Акциите на China Railway Construction и China Railway Group добавиха съответно 3 и 10 на сто към стойността си.

Сред новините от сезона на отчетите се отчетоха тези на ICBC и Bank of Communications, чиито акции поскъпват с по над 1%, след като нетните им печалби за предходното тримесечие се разшириха съответно с 8 и 6% на годишна база.

Хонконгските акции отстъпиха след повече от едномесечния връх в сряда. CNOOC изтри 5 на сто след отстъплението на тримесечните приходи с 4,6% спрямо година по-рано.

Японският индекс Nikkei 225 нарасна до нов триседмичен връх за втори пореден ден, след като йената отслабна до триседмично дъно спрямо долара.

Капитализацията на Nintendo се разшири с 1%, въпреки че дружеството отчете по-рано през седмицата оперативна печалба от 86 млн. долара за периода юли-септември спрямо загуба година по-рано.

Mitsubishi Motors изгуби 4% от стойността си, след като приходите на автомобилостроителя останаха без изменение в трите месеца, приключващи на 30 септември.

Австралийският S&P ASX 200 приключи на най-високото си ниво от 12 септември, прекратявайки двудневния си спад.

Пазарната капитализация на National Australia Bank нарасна с 0,8%, след като заемодателят отчете спад в приходите си за последната фискална година за втори път от 2010 г. насам.

Южнокорейските акции поскъпнаха с 0,1% на месечна база след спада от 3,9% през август.

Гигантът Samsung Electronics добави над 4 на сто въпреки отстъплението по-рано през сесията след отчитането на 60 на сто годишен спад в печалбата си за третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 30.10.14 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още