IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регулаторите в Китай променят правила, за да понижат волатилността на пазарите

Китайската регулаторна комисия по ценни книжа освен това изглежда е забавила темпа на одобряване на първични публични предлагания (IPO)

19:48 | 26.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Регулаторите в Китай заявиха в петък, че ще променят правилата за търговия така, че да се понижи волатилността на финансовите пазари, съобщи Ройтерс. Мярката беше обявена в края на вълнуваща седмица. Водещата новина беше, че рейтинговата агенция Moody’s понижи кредитния рейтинг на Китай до степен А1.

Китайската регулаторна комисия по ценни книжа освен това изглежда е забавила темпа на одобряване на първични публични предлагания (IPO) на фона на опасенията, че нова вълна поглъща ликвидността на пазара. 

Говорителят на комисията Дън Гъ заяви, че регулаторите ще променят правилата, така че да насърчат акционерите да понижат дяловете си по „регулиран и подреден начин“, пише в изявление на сайта на комисията.

Коментарите на Дън Ге бяха отправени в отговор на волатилността, причинена неотдавна от големи акционери, които продават дялове на всяка цена.

Регулаторната комисия обяви, че е одобрила седем първични публични предлагания, чрез които ще се наберат общо 2,3 млрд. юана (336 млн. долара), което представлява рязък спад в набирането на капитал чрез IPO-та.

През последните седмица комисията обикновено одобряваше около 10 IPO-та, които набират около 6 млрд. юана капитали, припомня Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още