IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелено начало на борсовата седмица в Азия

Според валутния стратег от Commonwealth Bank of Australia Джоузеф Капурсо може да се стигне до допълнително поскъпване на йената до 108 йени за долар

11:30 | 19.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на азиатските фондови борси записаха предимно ръстове в понеделник – деня, в който започват преговорите за Brexit, съобщава CNBC. Британският паунд поскъпна леко до 1,2781 долара, което е най-високото ниво от седмица насам. Еврото остава без съществено изменение на ниво 1,1200 долара.

В Китай бяха публикувани данни за цените на новите жилища, които се повишават с 10,4% на годишна база през май.

Акциите на Samsung Electronics поскъпнаха с 2,15%, а тези на SK Hynix записаха ръст от 3,8%. Nomura потвърди оценката си за акциите на SK Hynix на ниво „купувай“ и повиши целевото ниво от 60 500 вона до 100 хил. вона. Това се дължи на понижения риск от свръхпредлагане на пазара на чипове за памет и по-добрите перспективи за сделка с Toshiba.

Акциите на Noble Group, листнати в Сингапур, поскъпнаха с близо 10% по-рано през сесията, след като Ройтерс съобщи, че кредиторите на компанията са удължили важен краен срок за изплащане на задължения с четири месеца.

Япония записа търговски дефицит през май, след като вносът изпревари износа.

Йената се търгуваше на ниво 111,12 йени за долар.

Според валутния стратег от Commonwealth Bank of Australia Джоузеф Капурсо може да се стигне до допълнително поскъпване на йената до 108 йени за долар заради излишъка по текущата сметка на страната.

Доларовият индекс остава без съществено изменение на ниво 97,124 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още