IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 70 фермери кандидатстват по схемата за кредити за пшеница

Зърнопроизводителите заявиха заеми за над 2,8 млн. лева за минерален тор и семена

14:20 | 17.11.15 г.
Близо 70 фермери кандидатстват по схемата за кредити за пшеница

Изтече срокът за прием на заявления за кредит за закупуване на минерален тор и семена за производство на пшеница, реколта 2016 г. 

66 зърнопроизводители кандидатстваха по схемата, като общата стойност на исканите кредити възлиза на 2,8 млн. лв. За закупуване на минерални торове са заявени близо 25 584 ха, а за семена – 19 375 ха.

Крайната дата за изплащане на средствата е 18 декември 2015 г.

Заемът, който могат да ползват фермерите по схемата, е с годишен лихвен процент от 4,5% и трябва да се погаси до 3 октомври 2016 г.

Припомняме, че кредит за производство на пшеница могат да получат регистрирани като земеделски стопани физически и юридически лица, както и кооперации. Условията са да са изрядни платци към бюджета, да нямат просрочени задължения към ДФ „Земеделие”, да не са свързани лица с търговеца на минерални торове и семена, да не са в процедура по несъстоятелност или ликвидация.

Всеки стопанин, който отговаря на изискванията, може да получи 80 лв./ха за закупуване на минерален тор и 40 лв./ха за закупуване на семена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още