IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветанов: Най-вероятно ще обявим кандидатурата си за президент през септември

Ранното оповестяване ще провокира повече политически популизъм, а в момента държавата се нуждае от стабилност, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

15:58 | 04.06.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цветанов: Най-вероятно ще обявим кандидатурата си за президент през септември

В ГЕРБ обмислят да обявят кандидатурата си за президент през септември, в навечерието на предизборната кампания. Това съобщи председателят на парламентарната група и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в черноморския курортен комплекс „Албена“, предава БТА.

„Структурите на партията са в кондиция и точно затова нищо не налага първи да обявим кандидатурата за президент. Знаем, че ранното оповестяване на кандидатпрезидентската двойка ще провокира повече политически популизъм, много политическо противопоставяне, а в момента държавата се нуждае от стабилност“, заяви Цветанов.

В отговор на журналистически въпрос заместник-председателят на ГЕРБ уточни, че не смята за правилно да се каже дали ще бъде даден приоритет на кандидатурата на мъж или жена за държавния пост.

„В ГЕРБ критерият винаги е бил дали човек е подходящ за дадената длъжност, дали даденият човек, когото издигаме, ще може да получи както подкрепата на партията, така също и на българските граждани“, каза Цветанов.

По думите му кандидатурата, която ГЕРБ ще издигне, е „обществено добре стояща и доста разпознаваема“ и точно затова не се налага ранното оповестяване.

По-рано в словото си пред Четвъртата политическа академия на Жени-ГЕРБ, която заседава в черноморския комплекс, Цветанов заяви, че президентските избори ще бъдат атестат за подкрепата на парламентарното мнозинство и на правителството и всяка победа на ГЕРБ е гарант за стабилност и устойчивост.

Пред форума заместник-председателят на ГЕРБ коментира „новите политически играчи – Веселин Марешки и Слави Трифонов“, които целят публична изява и да разбият мнозинството.

Цветанов добави, че новите политически играчи в България и Европейския съюз са популистите, които могат да бъдат преодолени чрез системните партии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 10 rate down comment 1
pepince
преди 7 години
И хич да не обявите кандидат, няма да страдаме...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 7 години
от много време се прави така зада няма време другите да го оплюят, а не защото нямат кандидат, според мен герб ще извадят томислав дончев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
ivanrog
преди 7 години
И кои са тия всички партии? Единствено ДСБ/Кънев, хредложиха Плевнелиев, който в последствие отказа, но БСП, тепърва ще го търсят и провеждат вътрешни избори, както и РБ, ДПС казаха, че ще подкрепят кандидат, но и ще имат свой за първия тур, ПФ са в подобна ситуация. Единствено ГЕРБ говорят, че имат кандидат, но до там. Иначе всеки търси "обединителя", но трудно се надскача партийното мислене, а ппедвид сегашната ситуация, предполагам, че ще имаме най-ужасната сбирка от кандидати, за сега началото е такова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
Pronto
преди 7 години
Може и в деня на изборите или по-скоро в нощта след приключването им.И победителят е ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
lyusien
преди 7 години
Вижте - всички партии твърдят че имат кандидат които е популярен разпознаваем добре приет от много хора Но нито една партия досега не е обявила кандидата си Правят всякакви врътки недомлъвки завъртания което ме навява на мисълта че никоя партия все още няма сигурен кандидат То просто няма време -юни ще се занимаваме със европеиското по футбол юли и август са ваканциони месеци и никои не му е до избори Изборите вероятно ще са в началото на октомври и остава по малко от месец защото съм сигурен че депутатите няма да доидат на работа преди 10 септември Защо ли си мисля че кандидатите или по вече от тях ги търсят по някои изход на магистралите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още