IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Много малки и средни фирми получиха заеми за 35 млн. лева при ниски лихви

Кредитната линия на БАКБ подпомогна бизнеса на предприятия в преработващата промишленост

23:30 | 04.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Много малки и средни предприятия в страната са получили финансиране за над 35 млн. лева от Българо-американска кредитна банка по програма “Напред” на Българската банка за развитие. Данните са към 25 април 2016 година, като кредитната линия е усвоена в пълен размер, съобщиха от кредитната институция.

Програмата за подпомагане на малкия и средния бизнес в България при изгодни условия има за цел да подкрепи развитието на икономиката, да разкрие нови работни места и да реализира инвестиции в области с висока безработица, приоритетно в преработвателната промишленост.

По този начин, бизнесът ще произвежда повече добавена стойност с високо качество на крайната продукция, убедени са в БАКБ.

Кредитната линия между БАКБ и ББР е договорена в края на юли 2015 година в първоначален размер от 25 млн. лева нисколихвен ресурс.

Банката се ангажира да предоставя кредити на малки и средни компании в България при преференциални условия.

Лихвените нива за оборотни и инвестиционни кредити са в размер на 3-месечен EURIBOR + надбавка до 4,2%. Намалени са и изискванията за обезпеченост на сделките до 110% от стойността на кредитите.

Поради големия интерес към програмата, през септември 2016 година банката договори увеличение на кредитната линия с 10 млн. лева и по този начин тя достига до обща експозиция от 35 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още