IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 12 млн. лв. ще струват реформите в митниците

Кабинетът прие нова стратегия за развитие на електронното управление в Агенция „Митници“

16:55 | 12.10.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Реформите в митническата администрация ще струват поне 12 млн. лева. Това стана ясно, след като в сряда правителството прие Секторната стратегия за развитие на електронното управление в Агенция „Митници“ – „е-Митници“ 2016-2020 г., и Пътна карта за изпълнението ѝ.

От цитираната сума, необходима за финансиране на дейности по стратегията, Над 9,3 млн. лева ще са по Оперативна програма "Добро управление", а близо 3 млн. лева е съфинансирането от държавния бюджет, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Сред заложените цели в документа са повишаване събираемостта на приходите, подобряване на системите за контрол, намаляване на административната тежест и по-доброто сътрудничество с митническите органи на държавите членки на ЕС. 

Изпълнението на мерките, заложени в Стратегията на Агенция „Митници“, ще допринесат за улеснение движението на стоките и намаляване на административната тежест;контрол и управление на веригите на доставка, използвани за международното движение на стоки.

Правителството одобри и промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, свързани със задължителния автоматичен обмен на информация при данъчното облагане. Целта на поправките е засилване на борбата с данъчните измами и укриването на данъци. Създават се правила за автоматичен обмен на отчети по държави, информация за разпределението на приходите, печалбите, активите и данъците на предприятия, които са част от многонационална група компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 7 години
Сложете скенери и сканиране на всеки камион контейнер и микробус и централизирана система за проверка на скенерите България е външна граница на Е С и Брюксел ще ви даде толкова пари колкото поискате ако направите добра програма Но няма да е на загуба и ако бюджета даде необходимите пари Постарайте се човешкия фактор да бъде сведен до минимум И всичко ще бъде наред
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още