IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгна търгът за електронната система за таксуване в градския транспорт в София

Замяната на хартиените с електронни карти се очаква да струва 88 млн. лева без ДДС

17:29 | 15.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Центърът за градска мобилност в София сартира обществената поръчка за нова система за таксуване в градския транспорт, показва справка в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Крайният срок за подаване на документите е 13 юли.

Прогнозната стойност на поръчката е 88 млн. лева без ДДС.

Процедурата предвижда доставка, внедряване и поддръжка на интегрирана автоматична система за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт в Столична община, като и услуги по организация на управление и отчитане на онлайн продажби на превозни документи.

Системата трябва да бъде въведена в експлоатация до 2020 г. и предвижда замяната на хартиените с електронни карти.

Вариантите за таксуване на пътниците са за изминато разстояние или за време, като Столичният общински съвет ще избира между двете опции.

Стойността на системата трябва да се вмести в 78 млн. лева. За поставянето на устройствата в превозните средства и обучението на 450 служители на Центъра за градска мобилност се предвиждат още 10 млн. лева.

В поръчката влизат купуване на 1 300 броя устройства за продажба на превозни документи, 4 300 валидатора за наземния градски транспорт и 433 за метрото.

Офертите ще бъдат оценявани със 70 точки за техническото предложение и 30 точки за цената. Сред основните изисквания към кандидатите са да имат изпълнени поне три подобни системи за последните десет години и генериран оборот от поне 30 млн. лева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още