IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi готви три електрически модела до 2020

Старта ще даде кросоувър, а ще го последват лимузина и градски автомобил

21:05 | 18.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Ройтерс</em></p>

Снимки: Ройтерс

Гамата електрически модели на Audi ще нарасне сериозно в следващите няколко години, обяви босът на марката Руперт Щадлер пред списание Autocar.

Той потвърди, че компанията ще представи три нови електрически модела до 2020 година: кросоувър, луксозен седан и градски електромобил. Щадлер обяви, че кросоувърт, който ще дебютира пръв, ще получи името E-Tron, като досега това наименование се използваше за допълнение към вече съществуващ модел, за да указва, че той е електрически.

„Можем да сравним първия електрически кросоувър с първия автомобил Audi Quattro, който всички наричаха просто Quattro. В по-дългосрочно бъдеще E-Tron ще остане като означение на електрическите модели. Но ще го използваме и като допълнение на други модели, на които електрическият вариант е версия”. 

Според източници от Audi луксозният седан ще носи името А9 E-Tron и ще има същото задвижване като кросоувърът – три електромотора, най-вероятно един на предния мост, а другите два – на задния. Такава беше схемата на задвижване на прототипа на кросоувъра – E-Tron Quattro, който дебютира миналата година във Франкфурт.

Лимузината ще е съперник на Tesla Model S и се очаква да има пробег от поне 500 километра. Щадлер се оказа доста по-словоохотлив по отношение на бъдещия градски електромобил на Audi.

„В момента има сериозно търсене на градски модели, особено в най-големите градова на света – обясни Щадлер. – При тях пробег между 350 и 450 километра с едно зареждане е повече от добро постижение. Но трябва да създадем градски модели, които да са компактни размери, но с просторен интериор.”

Предполага се, че за разлика от кросоувъра и лимузината, градският електромобил на Audi ще е базиран на платформата на Volkswagen, създадена за електрическите модели на компанията.

Вижте Щадлер в ексклузивно интервю за "КОЛЕЛА" по Bulgaria ON AIR!

Още новини за автомобили четете на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още