IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Великов: Шансовете за сформиране на кабинет нараснаха в последните дни

При евентуално сформиране на кабинет Реформаторите ще искат вниманието да се насочи към дребния и средния бизнес

09:45 | 19.12.16 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Шансовете за сформиране на кабинет нараснаха през последните дни. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria доц. Борислав Великов от Реформаторския блок преди днешната решаваща среща между ГЕРБ и Реформаторите.

Малка работна група от ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичния фронт е движила консултациите между трите политически сили до днес. Ще се търси съгласие с основните програмни моменти, а утре при президента при успешни преговори трябва да се отиде с името на министър-председателя, разясни Великов.

Запитан дали има възможност това име да е Бойко Борисов той казва: „Аз бих предпочел, вероятно и много други, доколкото чувам,  той и неговите съратници смятат, че това може би не е подходящо за момента. Предстои да обсъдим, но по-скоро не“.

Ако името на премиера няма да е Бойко Борисов или посочен от него министър-председател, третият вариант е човек, който да бъде подкрепен от него, каза Великов.

При евентуалното сформиране на кабинет Реформаторите ще искат вниманието да се насочи към дребния и средния бизнес, както и към регулаторните механизми. Великов допълни, че лично за него особено важна е останалата неприетата програма за Северозапада.

Междувременно политологът Росен Стоянов каза пред Bloomberg TV Bulgaria, че най-добрият вариант за развитието на страната в момента е правителството да продължи да работи в оставка до смяната на двамата президенти, след което новият държавен глава да назначи служебен кабинет, който да подготви предсрочни избори.
 

Вижте още във видеото:


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още