IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байков: Устойчивият ръст на туризма не трябва да ни прави пасивни

Успехът се дължи на разнообразието на продуктите и отличното съотношение на цена и качество

13:52 | 29.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;<strong><span lang="bg-BG"><span style="font-weight: normal">Bloomberg TV Bulgaria</span></span></strong></em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Устойчивият темп на развитие на българския туризъм не бива да ни прави пасивни. Това коментира председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му българският туризъм се развива с устойчиви темпове, но това не трябва да прави играчите в него пасивни с оглед на противоречивата международна обстановка. Настоящата година беше благоприятна от гледна точка на международна конюнктура, но догодина това няма да е така, отчете той.

2016 година беше успешна за българските туроператори, каза Байков и посочи, че причините за успеха на българския туризъм се коренят в разнообразието на продуктите и отличното съотношение на цена и качество. Геополитическата обстановка също допринесе за положителните резултати, посочи експертът.

Той подчерта приноса на развитието на авиационния бизнес в света, който е направил България по-достъпна за важни за страната пазари, като Великобритания, Испания и Германия.

Това е допълнителен фактор, който ще генерира туристопоток и занапред, смята той.

Прогнозите за зимния сезон показват, че той ще продължи тенденцията на ръст.

Още вижте във видеото:

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още