IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Болтаджиев: Пръстовите отпечатъци в болниците са нещо напълно излишно

За да има качествено здравеопазване в България, то трябва да се демонополизира

09:50 | 28.07.16 г.
Болтаджиев: Пръстовите отпечатъци в болниците са нещо напълно излишно

Пръстовите отпечатъци в болниците са нещо напълно излишно. Така описа нововъведенията в здравната система д-р Николай Болтаджиев от Националното сдружение на частните болници по Bloomberg TV Bulgaria. 

Промените в здравното осигуряване в България имат зе цел не е да установи присъствието на пациента в болничното отделение, тъй като и сега нужната система за това е налице, добави той.

Пръстовите отпечатъци са просто механизъм някой да спечели няколко милиона от нашите данъци, заяви д-р Болтаджиев. Някой законово се опитва да спечели от тези пари, допълни той, посочвайки, че аргументът за справяне с предполагаемите източвания на касата от лекарите е да се похарчат няколко допълнителни милиона повече.

За да има качествено здравеопазване в България, то трябва да се демонополизира, давайки за пример Холандия. Там 2003 г. започна реформата и 2008 г. завърши като от тогава е първа в Европа по здравен индекс, допълни д-р Болтаджиев. 

Още вижте в Bloomberg TV Bulgaria

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още