IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на разрешителните за строеж се връща към годините отпреди кризата

Тази и следващата година ще са добри за сектора на имотите, според Мартин Янев от Smart Brokers

09:44 | 15.03.16 г. 1
Броят на разрешителните за строеж се връща към годините отпреди кризата

Броят на издадените разрешителни за строеж в София се връща към годините отпреди кризата. Това коментира в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria управляващият директор на консултантската компания Smart Brokers Мартин Янев.

През 2015 г. за София са издадени разрешителни за строеж на жилищни сгради за 820 хил. кв. Метра, което е 6 500 жилищни единици, коментира той.

Янев изтъкна, че все повече се обръща внимание на енергийната ефективност, както и че се предпочита качеството пред количеството. Всичко обаче зависи от пазара и дали той ще поеме това, което ще бъде построено.

На въпроса дали няма да се стигне до презастрояване на града, Янев каза, че "би трябвало София да има визия за застрояване на града, както и идентичност".

„Ще продължи да се развива строителството, ще продължат да се строят доста сгради. 2016 – 2017 г. ще бъдат добри за сектора на недвижими имоти“, каза Янев.

Той не очаква балон на пазара на активи. „Банките са по-предпазливи, въпреки че са свръхликвидни, но и търсят качествени проекти, в които да влагат, а те липсват в България", подчерта експертът.

Вижте целия разговор с Мартин Янев във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още