IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street затвориха в различни посоки

Акциите на Twitter се потопиха с 19% след разочароващ тримесечен отчет, публикуван по-рано от очакваното

23:10 | 28.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street финишираха сесията във вторник с минимални изменения. Инвеститорите се фокусираха върху финансовите отчети, началото на двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ и икономическите данни от деня, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбеляза ръст от 0,38% до 18 106 пункта. Широкият индекс S&P 500 се покачи с 0,28% до 2 114,77 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite днес е надолу с 0,10% до 5 055,42 пункта.

Данните от днес показват, че цените на жилищата в 20 от най-големите градски райони на САЩ са се увеличили с по-бърз темп от очакваното за 12-те месеца до края на февруари. Индексът S&P/Case-Shiller отчита ръст от 5% спрямо февруари 2014 г. – най-силният от август насам, след като през януари беше регистрирано увеличение от 4,5 на сто.

През април потребителското доверие, измерено чрез индекса на Conference Board, не се увеличава, каквито бяха очакванията на експертите. Индексът възлезе на 95,2 пункта.

Срещата на централните банкери на САЩ започва днес, като заключенията от нея ще бъдат представени в сряда. Серията разочароващи данни от последното заседание на Фед накара икономистите да намалят очакванията си за представянето на американската икономика през 2015 г.

Инвеститорите ще следят за ключови коментари относно евентуалното покачване на лихвените проценти. Но тъй като председателят Джанет Йелън няма да изнася пресконференция след края на срещата, анализаторите не очакват съществени новини от Фед тази седмица.

„Срещата на Фед нервира пазарите, въпреки че няма да има пресконференция“, коментира пред CNBC анализаторът в Prudential Financial Куинси Кросби. „Налице са опасения, че има сигнал, че те ще вдигнат лихвите тази година.“

На корпоративния фронт акциите на Apple поевтиняха с 1,74% до 130,34 долара. За кратко ценната книга достигна историческа цена от 133,60 долара, след като технологичният гигант изненада приятно с финансовия си отчет за първото тримесечие.

Акциите на Bank of America поскъпнаха с 0,64% до 15,66 долара за брой на фона на новините, че SEC е започнала разследване срещу втория по големина кредитор в САЩ по подозрения в нарушение на правилата, гарантиращи сигурността на клиентите.

Пазарната капитализация на Merck скочи с 5%, като акцията е напът да запише най-доброто си дневно представяне от януари 2014 г. насам. Дружеството повежда печелившите в състава на Dow Jones, след като цифрите за печалбата на акция и приходите се оказаха далеч над прогнозите на анализаторите.

След края на търговията междинните си отчети ще публикуват Samsung Electronics, Kraft Foods, GoPro и други.

Цената на акциите на Twitter обаче се срина с близо 6% след публикуването на отчета по-рано от предвиденото. Поради тази причина търговията с акции на социалната мрежа бе спряна. В крайна сметка книжата на Twitter поевтиняха с цели 19% до 42,27 долара заради разочароващите резултати и след като търговията бе подновена.

Фючърсите върху суровия петрол поскъпват със 7 цента до 57,06 долара за барел. Контрактите върху златото изтриват 10,70 долара от стойността си до 1 213,90 долара за тройунция.

Доларът поевтинява спрямо валутите на водещите търговски партньори на САЩ за четвърти пореден ден. Доходността по 10-годишните щатски облигации, която се използва при определяне на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, се покачва до 1,99%.

Още новини за Apple гледайте във видеото на Bloomberg

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още